Dit zijn de genomineerde presentatie-talenten van de Lokale Media Awards 2022

De jury van de Lokale Media Awards (LMA) is er uit! Uit een flinke stapel inzendingen koos een selectie van de jury zeven talentvolle presentatoren als genomineerden. Deze talenten mogen deelnemen aan het nieuwe NLPO Talentenweekend en maken daarmee kans op de titel Presentatietalent van 2022.

De jury kreeg de afgelopen maanden tal van talentvolle presentatoren voorgelegd. De lokale omroepen deden hun reputatie als kweekvijver voor talent eer aan. De jury was ook dit jaar weer stevig onder de indruk van de kwaliteit van alle kandidaten. Uiteindelijk viel de keus op de zeven presentatoren die op het scherm of achter de microfoon het meest wisten te overtuigen.

Dit zijn de genomineerden in willekeurige volgorde:

Emma de Nooij (1Twente)

Nicky do Rosario (OPEN Rotterdam)

Daan Warnas (Slotstad RTV)

Tjerk van der Ende (SCHIE TV)

Maxime Cabo (Meer Vandaag)

Desi Bootsman (Radio Lelystad)

Carina Roemers (RTV NOF)

Vernieuwde opzet

In vergelijking met voorgaande jaren is de opzet van deze prijs compleet op de schop gegaan. Dit jaar is voorafgaand aan de uitverkiezing een speciaal NLPO-talentenweekend toegevoegd. Op 14 en 15 mei worden de genomineerden door verschillende trainers intensief gecoacht. Op zaterdag 14 mei is die training bij de NPO Campus, waar de audiovaardigheden worden getraind. Ook schuift er die dag een mystery guest aan tijdens de lunch om de talenten te inspireren. Op zondag 15 mei ligt de focus op de presentatie in beeld. 

De ervaringen van het NLPO-talentenweekend neemt de jury mee in het uiteindelijke besluit wie de titel Presentatietalent van 2022 zal krijgen. De winnaar van de Lokale Media Awards 2022 worden op 10 juni bekendgemaakt tijdens de live uitreiking bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Talentontwikkeling

Professionalisering is een belangrijk en centraal onderdeel binnen de NLPO. Goede opleidingen en trainingen dragen bij aan die verdere (journalistieke) professionalisering van de individuele medewerkers en de lokale publieke omroep sector als geheel. De extra aandacht voor talentontwikkeling maakt hier onderdeel van uit.

Alles over de Lokale Media Awards (LMA) vind je hier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*