Dit zijn de 5 favoriete podcasts van… radiomaakster Merel van Dijk

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favoriete podcasts selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Merel van Dijk.

Merel van Dijk is al 20 jaar radiomaakster. Ze is begonnen bij verschillende 3FM-radioprogramma’s voor BNN zoals Ruuddewild.nl, daarna voor Ekstra Weekend en MetMichiel bij de NTR. Vervolgens maakte ze een commercieel uitstapje naar RadioCorp bij Radio 10 & 100%NL en later SLAM! Nu werkt zij bij omroep MAX voor onder meer NPO Radio 5 programma’s TinekeShow, Goeiedag Haandrikman! en Lunch Lekker met Daniel Dekker. Haar 5 favoriete podcasts zijn:

lees verder>

1 Comment

 1. Radio-producer Merel van Dijk mocht van Spreekbuis haar ‘favoriete’ podcasts promoten in Metro met haar Top 5. Op nummer 4. heeft ze ‘Dit Was De Radio’ gezet en ze schrijft onder meer:

  “Ik heb wel eens beetje geklaagd bij de makers dat de afleveringen als beginnend podcastluisteraar mij echt te lang duurden en word nu op mijn wenken bediend. Van maandelijks zijn de afleveringen nu wekelijks en nog ‘maar’ een lang uurtje, dus nog lekkerder weg te luisteren.”

  Nou, ik geloof dat die maandelijkse afleveringen dan wel maar liefst twee uur duurden met dat gekakel van dat illustere triootje en dat was zelfs Merel als grote fan te gortig en nu is het nog maar een uurtje. Even gekeken, de laatste aflevering duurt nu nog maar 1 uur en 13 minuten. Dus – even hoofdrekenen – vier afleveringen per maand (soms vijf) en dat betekent nu in plaats van twee uur radio-gesnater per maand, een slordige vijf! uur oeverloos radio-gewauwel. Nou Merel, tel uit je winst!

  (En Merel werkt bij Radio 5 en wat staat er bij haar op 1., de podcast ‘Los Vast De Podcast’ van Jan Rietman, op 3. ‘De Tineke Podcast’ en op 5. noteert ze ‘Werk in uitvoering’ van Joris Kreugel. Het zijn alle drie podcasts van Radio 5 en in ieder geval bij de eerste twee – zo weet ik – is Merel betrokken, van de derde weet ik het niet zeker. Kortom, enfin … vul zelf maar in Richard …)

  O ja, nog wel breaking-roddelnieuws voor Ronnie van Dit Was De Radio en De Perstribune: Blokkie & Tonnie dreigen dus te verdwijnen op Radio 1. Ach, dan kan Blokkie Zomergasten gaan presenteren en Tonnie anchorman worden bij Ziggo Sport. Tzoday radio, tzomorrow tzelevision!

  Prettig weeeeekeeeenndddd …

  DJ

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*