Dit Was De Radio: Songfestival, Koningsdag en… bushaltes!

Elke dinsdag hoor je Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio met verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio!

De complete inhoud van aflevering 116:
Met het Eurovisie Songfestival in aantocht kunnen een aantal radiozenders er niet omheen om het behoorlijk omstreden lied van onze deelnemers ‘Mia en Pia’ (aldus Harm) te draaien. Hoe gaan de dj’s van de verschillende zenders hiermee om bij het af- en aankondigen?
Koningsdag 2023 zit er weer op. Hadden de radiozenders een beetje een originele programmering op deze feestdag? Radio 538 pakte uit met een muzikaal spektakel, maar we luisteren ook naar speciale ‘royale’ lijsten op NPO Radio 2, 100%NL en KINK.
Eindelijk was het zo ver, het lange wachten werd beloond: 3FM’s Rob & Wijnand konden éindelijk bekend maken wat de beste bushalte van Nederland is. Wat een spektakel! We gaan het eens terugluisteren en erover napraten, want dat is nodig.
Rob Stenders vertelde onlangs op Radio Veronica hoe zijn ontmoeting was met de nieuwe Belgische eigenaren van zijn zender. Heeft hij inmiddels een beetje vertrouwen in de toekomst? We praten er met Arjan over door in de rubriek ‘Arjan, hoe is de sfeer bij de Radio Veronica-koffieautomaat?’
De column ‘Arjan is boos’ is terug! Want er is weer iets om boos over te worden en dat heeft te maken met de DPG-zender ‘Joe ’70 & ’80’.
In het Blooperblokje oa: Domien Verschuuren, Bram Krikke, Jan van de Putte, Wietze en Klaas, Astrid Kersseboom, Erik de Zwart en een reclameblok dat zichzelf tegenspreekt.
Bij Syb gaat deze week écht alles naar de maan!
Slotwoorden zijn van NPO Radio 5-presentator Sander de Kramer. Hij kende deze podcast niet. Wij luisteren daarentegen natuurlijk áltijd naar zijn programma.

In de bonusshow deze week een Mediaforum-waardige analyse van het gedoe rond Ongehoord Nederland (ON!), want de omroep wankelt. Wat betekent dat voor hun radioplannen? Ook weer n’s een ‘Item Inspectie’: Klaas van der Eerden van 538 heeft “Slopen zonder kijken” gedacht. En in de bonusbloopers: lachebekje Fidan Ekiz, Jeroen van Kan en (ja hoor) Mieke van der Weij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*