Dit Was De Radio over treinradio en radioromantiek

Je vaste dosis verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Deze week becommentariëren Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen de nieuwe 538-dj (eindelijk weer een vrouw!), de ‘Veronica Express’, een nieuwe radioshow van Omroep Zwart op 3FM en een romantisch radiomoment op… NPO Radio 1.

Je vaste dosis verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! 

Met in aflevering 88:

 • Eindelijk is er een dame terug achter de 538-microfoon: Julia van Reyendam. Van fangirl tot weekendjock!
 • De ‘Veronica Express’ reed een vrijdag door half Nederland, pikte luisteraars en artiesten op en onderweg werd er muzikaal gejamd. Het begin van een nieuwe traditie?
 • Dat uurtje Johan Derksen aan het slot van elke Radio Veronica dag, klinkt elke dag toch een beetje hetzelfde. Dat viel onze luisteraar ook op. Ron haalt er zelfs Vandaag Inside mee!
 • Ghislaine Plag is weer terug op NPO Radio 1. Tja, dat kan je ook in 20 seconden vertellen…
 • Nieuwe shows hoofdstuk 26: Sander Lantinga maakt ‘Werktitel’ op Radio Veronica. Hoe is hij als solo-jock? En hoe horen we de liefde voor muziek terug bij Sander?
 • Nieuwe shows hoofdstuk 27: Omroep Zwart heeft drie uurtjes op het nieuwe 3FM en dat heet en is Wat Anders. Dat is zelfs compleet anders dan alle andere 3FM-uren. Werkt zoiets nog?
 • Lara Billie Rense verlaat NPO Radio 1 en vraagt in hens laatste week nog even diens vriendin ten huwelijk. Ron was erbij en heeft de details.
 • ‘Arjan Is Boos’ is terug. Dat komt omdat de NPO het ‘(c)Top 40 (c)Hitdossier’ gaat uitzenden. Waarom deze commerciële deal? En kan MAX nou niet eens een keertje iets nieuws bedenken?
 • In het blooperblokje blijkt na 40 jaar de naam ‘Volgspot’ nog steeds niet geland bij de luisteraar. Ook de naamsbekendheid van koning Willem-Alexander is geen 100%. En de prijsjes NPO Radio 2 vallen niet in goede aarde.
 • Syb Is óók boos, hij heeft de slechtste audio-fonische radiocommercial OOIT gehoord, over de akoestisch meest mooie plek van Nederland. Dat kán toch niet?!? En tot slot: het weer op de Wallen!  
 • En Jochem Weber sluit de podcast af. Want de bekende radionamen zijn op. Aldus Jochem Weber.

De bonusshow deze week gaat over NPO Radio 4. Sorry: NPO Klassiek, zoals het moet gaan heten. We filosoferen over de stappen die de klassieke zender zet. Ook luisteren we naar het paradepaardje van de zender, deze week te beluisteren; de Klassieke Top 400. Plus natuurlijk bonusbloopers van o.a. de eeuwige amateurs van de VARA en Rob Jansen (die per se achter het muurtje wil!).

Om die bonusshow te horen: wordt ‘Vriend van de show’ (€3,50 per maand of €35,- per jaar) om ons te steunen en de podcast voort te zetten. Dan krijg je élke week een extra show! Ga dus naar Vriendvandeshow.nl/Radio en wordt lid. De extra afleveringen komen vanzelf in je eigen podcast-app.

Bestook ons met feedback, post, blooper-tips en meer via: ditwasderadio@gmail.com.

Volg ons op de socials: Facebook.com/ditwasderadio – Twitter.com/DitWasDeRadio – Instagram.com/DitWasDeRadio

Dit Was De Radio dankt ‘De Radiofabriek’ voor de opnamefaciliteiten. Meer info op: www.radiofabriek.nl.

.

.

3 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*