Dit Was De Radio over de grote 538/Veronica Ochtendshow-shuffle 


Elke dinsdag hoor je Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio met verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Deze week onder andere het nieuws over de ochtendshows van Radio 538 en Radio Veronica, een familiefittie in de familie van Domien Verschuuren en het jubileum van het nachtprogramma Nachtzuster.

De complete inhoud van aflevering 114:

  • Het nieuws van de week: Wietze de Jager en Klaas van der Eerden gaan na anderhalf jaar stoppen met de ochtendshow op Radio 538. We analyseren de bekendmaking van de heren op de zender.
  • Veronica’s Tim Klijn, Rick Romijn en Niels van Baarlen nemen hun plekje in, zo maken ze dezelfde ochtend bekend. Goede zet? Naast onze eigen analyse ook de mening van onze luisteraars: het DWDR Opiniepanel. Zo’n 74% van de ondervraagden vindt het een goede zet. 
  • De familie van Domien Verschuuren had een vrolijke Paasbrunch zonder Domien. Daar was Domien niet blij mee, dus besloot hij live in zijn uitzending op derde Paasdag z’n moeder te bellen voor tekst en uitleg.
  • Sven Kockelmann kan normaal uren kan volpraten in keurige volzinnen, maar afgelopen week kon hij opeens niet meer uit z’n woorden komen. Het bleek een migraine aanval. Moeten we dat wel willen terugluisteren eigenlijk?
  • Jubileum-jubileum-tijd! Het nachtelijke Nachtzuster van Astrid de Jong bestaat 12,5 jaar. En onze Ron is er ook al 12 jaar inval-Nachtbroeder! Enkele  vaste bellers feliciteren Astrid met het inbelprogramma, dat bijna elk jaar wel onder druk staat om opgeheven te worden.
  • Een opvallend moment in het wedstrijdverslag tussen AS Roma en Feyenoord vorige week in Langs de Lijn. Wat vinden de Roze Kameraadjes daarvan?
  • Het wordt een vaste rubriek: “Welk kind was er deze week nou weer op de radio?” Want kinderen doen het altijd leuk op de radio, heeft inmiddels iedereen wel ontdekt. Zo ook Rob & Wijnand van 3FM.
  • In het Blooperblokje: veel Ghislaine Plag, een emotionele nieuwslezer, we horen dat er muziek wordt gejat door nacht-presentatoren bij de NPO en een medewerker van BNR laat live air z’n collega’s in de steek!
  • Syb weet nog wat carnavalslol langs de ‘Wat Kan Wel en Wat Kan Niet’-lat te leggen.
  • Waarna Edwin Diergaarde in de slotminuut uit de school klapt over hoe het achter de schermen bij DWDR er echt aan toegaat. (Pijnlijk!) 

In de bonusshow (exclusief voor vrienden van de show): de 100e van 3FM’s  Ivo van Breukelen én de 100e van zijn collega’s Barend & Benner (al die jubilea, pfff). Plus: hoe nieuwslezer Eva Vloon op 538 wordt gedwongen (?) te ‘knorren’. En: bonusbloopers van oa: Frank Wielaert en Raven Dorst!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*