Dit Was De Radio: luisteraars in de war en ‘Uurtje Cultuurtje’ 

Elke dinsdag hoor je Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio met verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Deze week luisteren ze met een kritisch oor naar luisteraars die op de foute zender inbellen, het nieuwe programma van Eva Koreman op NPO Radio 1 (‘Een Uur Cultuur’), de plek voor hardrock op de radio en waarom moet Francis Broekhuijsen het veld ruimen bij Sublime?

Je vaste dosis verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! 

Met in aflevering 107:

 • Een geinig momentje op SLAM! Een beller denkt mee te doen aan een spel van Qmusic. Anoûl Hendriks spelt het spel leuk mee!
 • Op Sublime lijkt de leegloop op weg naar de veiling al gestart te zijn. Francis Broekhuijsen heeft de avondprogrammering moeten verlaten.
 • ‘Een Uur Cultuur’ is de nieuwe vroege ochtendshow in het weekend op NPO Radio 1. Op zaterdag is Teddy Tops de presentator, op zondag Eva Koreman. Is dit een bewust hoogdrempelig avantgardistisch VPRO-programma? Of een financieel te krap aangeklede standaard invulling, zonder de luisteraar mee te nemen? We zijn in verwarring!
 • De nieuwe (?) rubriek: ‘Kinderen op Radio 2’. Alweer weet een schattig kind door te dringen in een avondprogramma op NPO Radio 2. Stefan Stasse weet wel hoe daarmee om te gaan. Schattig!
 • ‘De Post De Post’! Met daarin: wederom een vraag over beeldradio en Harm krijgt zowel klachten als complimenten.
 • Ook de volgende vraag in de mail: waarom is er bijna geen hardrock of heavy metal te horen op de radio? We luisteren wel nog even naar een programma in dit genre op een KINK-themakanaal: ‘Bjorns Beton Uur’.
 • Verder een mail over de harde aanpak van de RDI tegen etherpiraten.
 • En een tip over een grappig fragment van Felix Meurders, die aan de oude luisteraars van zijn zender NPO Radio 5 soms best ‘een uitdaging’ heeft.
 • Het blooperblokje brengt weer een hoop lol. Met o.a. Gert van ’t Hof, nieuwslezer Robert Baltus zit met rode oortjes bij Kunststof, Debby Kowsoleea heeft een uitglijder, een sportkenner heeft een black-out, Ties van Kesteren staat met z’n mond vol tanden en een luisteraar van Henk van Steeg is in verwarring.
 • Syb heeft het over sport (korfbal!) en er wordt hoog gesprongen en laag gezongen.
 • Het slotwoord is van onze vaste (?) luisteraar Bram Krikke. 

 
In de bonusshow voor ‘vrienden van de show’ luisteren we naar Robert Jensen die (samen met Adam Curry) Alfred Lagarde eert. Maar waarom doet Robert dat niet gewoon samen met Tim op het Broek die al een podcast over hem maakte? Verder is Hugo Borst voor heel even sportcommentator en is Henkjan Smits sinds kort te horen op Radio Veronica. En in de bonusbloopers onder andere (eindelijk weer eens) Mieke van der Weij.

Luister hier

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*