Dit Was De Radio in gesprek met Henk van Steeg (EO / NPO Radio 5) 

Elke dinsdag hoor je Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio met verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Deze week onder andere een uitgebreid gesprek met EO-presentator Henk van Steeg. De 43-jarige Henk presenteert nu al een tijdje ‘Open Huis’ op de zender voor de 55-plusser: NPO Radio 5. En die zender is een groot succes. Wat ziet Henk als zijn rol op deze zender én bij de religieuze EO? 

De complete inhoud van aflevering 113:

  • ‘De Ochtend’ van NPO Radio 4, eh NPO Klassiek, wordt sinds januari gepresenteerd door Andrea van Pol. En in het weekend door Hans Smit. Hoog tijd om te luisteren of hier een écht alternatief wordt geboden voor alle andere ochtendshows.
  • Te gast: Henk van Steeg (niet te verwarren met Hans van der Steeg of varianten als Henk van der Steeg of Hans van Steeg), dj/ presentator op NPO Radio 5. Het EO-middagprogramma ‘Open Huis’ is precies wat Henk wil: een open huis zijn voor iedereen. Sterker nog, Henk gaat ook naar de mensen zelf toe. Hoewel Harm zo zijn bedenkingen heeft bij de evangelische achtergrond van Henk en zijn omroep, moet ook hij erkennen: Henk is gewoon een hele lieve man! En die past daarom volledig op NPO Radio 5!
  • We horen ook waarom Henk weg ging/moest bij Langs de Lijn En Omstreken (op NPO Radio 1) en hoe de veel bekritiseerde NOS Sport-afdeling op Henk overkwam.
  • In ‘De Post De Post’ o.a. ear-candy van Susanne Bosman en A.I.-analyses binnen radioland.
  • In de bloopers hebben we o.a. Bert Kranenbarg, Dylan Boet en Astrid Kersseboom… en een uuropener clusterfuck!
  • Onze Syb heeft unieke audio bij het overlijden van gorilla Bokito en bij een pick-up ongeluk.
  • Slotwoorden zijn voor Tannaz Hajeby (FunX), zij wil wél een vrouwelijk rolmodel zijn in radioland. Iemand moet het zeggen!

In de bonusshow: het ‘radiovriendenboekje’ van Henk van Steeg, waarin hij vertelt over zijn autisme en hij onthult welke Sport-baas welke Sport-presentator de hand boven het hoofd hield. Ook een uniek ontregelend en schurend interview van Felix Meurders met een oud-Songfestival-winnaar uit 1983: Sandra Kim! Plus: bonusbloopers van Simone Walraven, Sven Kockelmann en vooruit… nog een beetje geluid van Mieke van der Weij, gewoon omdat het hoort!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*