Dit Was De Radio: F1-radiogeweld en hoe grappig is Mattie Valk?

Elke dinsdag hoor je Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio met verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Deze week luisteren ze naar een eenmalige stand-up comedy voorstelling van Qmusics Mattie Valk, het gedoe rond de Formule 1-radiorechten (Grand Prix Radio vs. Viaplay) en de stoelendans rond prominente nieuwslezers en sidekicks bij Qmusic en Radio 538.

De gehele inhoud van aflevering 109:

  • Grand Prix Radio scoort nog bescheiden in luistercijfers, maar ze zijn nu wél groot in het nieuws. Olav Mol was vorig jaar nog via Grand Prix Radio te horen met zijn Formule 1-commentaar, maar bij Viaplay vonden ze dat blijkbaar niet zo fijn. Ze kochten na de tv-rechten dus ook de F1-radiorechten. Olav mag dus niet in Nederland te horen zijn met zijn commentaar, dus heeft hij met Grand Prix Radio een omweg via België bedacht. Ophef!
  • Mattie Valk moest van Marieke Elsinga een optreden doen als stand-up comedian. Qmusic zond dit uit, dus nu weten we of Mattie zich bloot durft te geven en hoe zijn komische timing is. We gaan n’s luisteren!
  • We leggen weer een nieuwe NPO Radio 1-titel onder de loep: ‘De Ongelooflijke Radio’ (voorgekomen uit ‘De Ongelooflijke Podcast’). Met zo’n titel zitten we op het puntje van onze stoel. Na het beluisteren wat minder. Een ouderwetse EO-missie lijkt hier te worden ingevuld.
  • We signaleren wisselingen van prominente nieuwslezers. Anton Griep stopt en wordt bij Domien op Qmusic gepromoveerd (?) tot sidekick.
  • En bij ‘De Coen & Sander Show’ wordt weer een SBS-gezicht naar de radio overgeplaatst: Sandra Schuurhof. Ze moet nu op vrijdagmiddag op Radio 538 proberen het nieuws serieus te houden. 
  • ChatGPT is hot! Leve Artificial Intelligence! Dus we vroegen dit chatprogramma: wat hebben Arjan Snijders, Ron Vergouwen en Harm Edens allemaal bij de radio gedaan? Nieuwe inzichten over onvermoede carrières komen boven het intelligente water!
  • In het Blooperblokje hebben we Gijs Staverman, Ruud de Wild, in slaap vallende interviewers, Simone Walraven en telefonische missers.
  • Bij Syb horen we gokjes over welke geluiden er in beroemde intro’s van bepaalde platen zitten. Klinkt als een specht met ADHD?!
  • In de slotminuut plugt Corné Klijn de ‘Gouden Uren’ en de ‘Weekendborrel’ en gaat op de motor met piepende bandjes weer doorrrr!

Wij gaan ook door, ‘achter de muur’! In de bonusshow horen de ‘Vrienden van de show’ deze week dat Frank Dane dacht: wat die Ron Vergouwen kan… dat kan ik ook! En durft Ron op NPO Radio 1 de buren van ‘Uurtje Cultuurtje’ bij hun geuzennaam aan te kondigen? Arjan signaleert een trend in radioland: breek de microfoon-arm, dat doet ’t goed op de socials. Tannaz en Timo Kamst (bij zijn debuut op 70%NL) nemen het voortouw! En Bonusbloopers zijn er van Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven en… Mieke?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*