Dit Was De Radio duidt de vernieuwde luistercijfers

Elke dinsdag hoor je Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio met verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Deze week analyseert het drietal de vernieuwde luister-cijfermeting. Welke stations komen goed uit deze nieuwe meting en welke niet? En wat betekent dit voor de radiowereld? Verder luisteren ze onder andere naar het ChatGPT-experiment van Barend & Benner, de winnaar van de Marconi Award voor Aanstormend Talent (Nordin Besling  van FunX) en een item van het nieuwe weekend-duo Sophie & Mart van 3FM.

Met in aflevering 104:

  • De vernieuwde luistercijfer-meting is er eindelijk! Hoe moeten we die lezen? Wat mist er nog? (FunX?! Hallo?!) Welke zenders winnen bij deze methode en welke zijn weer terug bij af? En wat gaan dit teweegbrengen in de programmering? (Themaweken en Top-Lijsten?! Hallo?!)
  • Barend & Benner geven op 3FM een half uur de presentatie over aan ChatGPT. Maakt Artificial Intelligence de dj’s overbodig? (Nee natuurlijk niet?! Hallo?!)
  • Nordin Besling won de Marconi Award voor Aanstromend Talent. Hoe vierde hij dat op FunX met de luisteraars? We luisteren een stukje van zijn middagshow die hij maakt samen met… Vonneke Bonneke!
  • Wederom jubilea van dj’s! Dit keer vieren Jeroen Nieuwenhuize (Radio 10) en Lindo Duvall (538) dat ze 25 jaar geleden begonnen, op Radio 538. Hoe vergaat het deze ‘diesels’ van de Nederlandse hitradio?
  • Het weekend van 3FM lijkt wel het ‘Op1’ van de radio: héél véél ‘mannetje-vrouwtje’-duo’s. Tijd om ons eens te verdiepen in deze shows. We beginnen met Sophie Hijlkema en Mart Meijer. We trekken hiervoor de good old ‘Item Inspectie’ weer eens van stal en luisteren naar ‘Surprise Me!’.
  • In het blooperblokje hebben we onder andere: Annemarie Rozing, Jan de Hoop, Ivo van Breukelen, de roepie-roepie-vogel is zoek en NPO Radio 2 heeft een nieuw computersysteem.
  • Bij Syb wordt een Chinese ballon en een dozijn dj’s neergeschoten!
  • In de slotminuut horen we Marcel de Vries (NPO Sterren NL) de discussie over de themakanalen aanzwengelen. 


In de bonusshow voor ‘vrienden van de show’ zoomen we verder in op 3FM’s Sophie Hijlkema die ook bijklust als verslaggever bij de ochtendshow van Rob & Wijnand (ze breekt in bij prinses Beatrix!) en ze krijgt fetish- verzoekjes van luisteraars. In de bonusbloopers: Dennis Ruyer, een nieuwe RTV Oost-dj en de wekelijkse blooper van Mieke van der Weij. 

2 Comments

  1. sorry guys, maar de Pokemonm Theme Song word voornamelijk in de Top 200 gestemd door 25+ zoals mezelf die daar nostalgie aan beleven aan onze kindertijd; meeste jonge kinderen kennen die plaat amper

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*