Dit Was De Radio brengt het FM Veilingjournaal


Elke dinsdag hoor je Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio met verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio!

Met in aflevering 125:

  • In deze show het FM Veilingjournaal! Al in deze show, op de startdag van de frequentieveiling, hebben we nieuws over de verschillende biedingen: via een speciale hack volgen we via webcams stiekem de biedingen in de verschillende directiekamers van de grote mediabedrijven! En: komende weken blijf je via ons op de hoogte via speciale pop-up shows met het meest recente frequentieveiling-nieuws! Blijf dus de DWDR-feed volgen deze zomer!
  • Boze jazzmuzikanten dringen de studio van Timur Perlin op 3FM binnen om te pleiten voor meer jazz en wereldmuziek op de NPO radiozenders . “Voor meer inclusie en diversiteit!” De NPO belooft een beetje dat er ruimte voor moet komen, maar legt de bal bij de omroepen.
  • Cabaretier Rob Scheepers heeft al een tijd een succesvolle column in de ochtendshow van Tim Klijn, eerst op Veronica en nu dus op 538. ‘De Week In One Liners’ was al een hit op de socials, maar past ie nu ook goed op 538?
  • Het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels bestaat 45 jaar! In passende bescheidenheid wordt daar bij stil gestaan, onder andere door een jonge generatie verslaggevers te laten horen.
  • DJ Tessa Mol van KINK was een tijdje niet veel te horen op de alternatieve radiozender. Ze vertelde onlangs waarom en dat is bijzonder!
  • Maarten van der Weijden loopt/zwemt/fietst een triatlon voor het goede doel en de media rukken op grote schaal uit. Op NPO Radio 5 wordt Henkjan Smits ingezet als speciale verslaggever, die een paar meter achter Maarten aanrent en dat is heel vermoeiend. Vooral voor Henkjan.
  • In De Post De Post oa: het spelletje ‘Herken de playlist’ (welke zender zendt dit uit?) en ‘Martin is boos! (?) over NPO Radio 2’s Spijkers Met Koppen.
  • Extra veel bloopers in het Blooperblokje, van oa. Omroep Zwart, Marieke Elsinga, Rob Stenders en… (normaal alleen in onze bonusshow, maar nu ook in de hoofdshow): Mieke van der Weij!
  • Bij Syb hoor je SM-nieuws in een seksueel pretpark én alles over het komende Noordzee ‘Yes’ Festival.
  • Gerja Wolf is de stem van NPO Klassiek, presentator op NPO Radio 5 én de schrik van Harm! Ze spreekt de laatste woorden van seizoen 7 van DWDR.


In de exclusieve bonusshow voor vrienden van de show dit keer: een mini-‘Arjan is boos’, over de Foute 1500 (want is die wel écht zo fout?), het laatste FM-veilingnieuws via onze speciale hack, het 40-jarig bestaan van het klassieke radio-instituut ‘Diskotabel’ (Harm luistert wel eens), we luisteren naar het spelletje ‘Zeg n’s Euh’ op de Vlaamse radiozender NOSTALGIE en Radio Tour de France opent traditioneel de radiozomer. Plus bonusbloopers van o.a. Eddy Keur en Mieke van der Weij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*