Dit Was De Radio #139: Nieuw ochtend-duo Mattie & Kai en de vrolijkste 3FM-luisteraar óóit


Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps. Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 139:

  • Vernieuwing bij de Q-ochtendshow van Mattie en Marieke. Sidekicks Tom en Joe zijn uitgevlogen en Kai Merckx neemt op vrijdag de honneurs waar voor Marieke, naast Mattie. Hoe klinkt dit nieuwe duo?
  • Normaal veel trivialiteiten bij Mattie en Marieke, maar soms is er ruimte voor serieuze zaken. De moeder van Mattie vertelt in de show uitvoerig over een aangrijpend familiedrama.
  • De radio bestaat 104 jaar! Jan-Willem Start Op (NPO Radio 2) viert dat (in samenwerking met een tv-programma) met een bijzonder experiment: het namaken van de allereerste radio-zendapparatuur. Hoe klinkt (klonk) dat? En levert het leuke radio op?
  • Ook bij de NOS een jubileum: Astrid Kersseboom is 25 jaar in dienst. Daar wordt in haar uitzending bij stil gestaan en we horen zo het begin van haar landelijke radiocarrière.
  • 3FM heeft niet veel luisteraars meer over, maar de luisteraars díe er zijn, zijn nog altijd enthousiast. DJ Andres Odijk maakte onlangs een luisteraar wel héél gelukkig.
  • Het ‘DWDR Radio Rad’: het lot bepaalt wat we gaan luisteren en beoordelen. Dit keer: weekend-dj ‘Mick Hummel’ van KINK. Wie is hij (en kom je daar via zijn show achter)?
  • De Grote Ochtendshow Tunes Competitie: aflevering 6! Dit keer extra vrolijke tunes uit de shows Mattie & Marieke (Qmusic) en Ekdom in de morgen (Radio 10). Welke punten delen wij uit?
  • In het Blooperblokje o.a. leuke fragmenten van Simone Walraven, Floris Molenaar, het blijkt dat ‘Een Uur cultuur’ (‘Uurtje Cultuurtje’) van de VPRO héél commercieel is en het spookt bij Jan-Willem Start Op.
  • Syb eert (nou ja, eert…) de ‘schrikkelkalender’ en zorgt dat je goed voorbereid het stemhokje in gaat.
  • De slotwoorden zijn dit keer voor Henny Radstaak, al vele jaren een prominente verslaggever bij Vroege Vogels (NPO Radio 1), presentator op Radio Monique en vooral ‘vriend van de radio’.
https://open.spotify.com/episode/2C7ySfQoKl4uRjyBpjQAKA?si=zypLZex0RTiq1va2KpwPLg

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*