Dit Was De Radio #138: valse start voor Radio4all en hoe klinkt de verkiezingscampagne?

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps. Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 138:

 • Prem Radhakishun opende afgelopen week voor een zéér select groepje luisteraars de ’testuitzendingen’ van Radio4all. Die aftrap was één grote technische blunder, waarbij de FM- en DAB+ luisteraars ook nog een ander signaal hoorden dan de luisteraars van de stream. Bij ons deze unieke audio en in de bonusshow nóg veel uniekere audio van de start van dit station.
 • De verkiezingen zijn in aantocht en NPO Radio 1 had traditiegetrouw een radiodebat met héél veel lijsttrekkers. Heeft de luisteraar er iets van opgestoken en was de opzet geslaagd?
 • Astrid Kersseboom ontvangt elke ochtend in het NOS Radio 1 Journaal ook een lijsttrekker. Die mag dan ook altijd een plaat kiezen. Maar de SGP-leider brengt de publieke nieuwszender daarmee in een lastig parket.
 • Ach, we zijn helemaal vergeten naar de afscheidswoorden van Sander Lantinga te luisteren op Radio Veronica! Een moetje, maar we kunnen dit afscheid natuurlijk niet laten schieten, want wie weet hoe lang het nog duurt voor we ‘m weer op de radio (JOE-JOE!) kunnen horen.
 • Een regionaal jubileum: NH (voorheen NH Radio) vierde de 1000e aflevering van NH Sportcafé, een voetbalpraatprogramma vanuit een bruin café op zaterdagochtend, vol stokoude coryfeeën (vooral van Ajax), gepresenteerd door Leo Driessen en z’n broer Nico. Waarom is dit zo’n unieke show?
 • Een stuntje op 3FM. De ochtendshow van Rob Janssen en Wijnand Speelman werd vorige week maandag een uur te laat uitgezonden. Ze waren de wintertijd ‘vergeten’.
 • In het Blooperblokje kunnen we lachen om o.a. Eric Corton, Bart Arens, Simone Walraven en we horen de meest zenuwachtige quizkandidaat OOIT.
 • Syb knutselt deze week over de situatie in politiek Den Haag en er is iets aan de hand met een kanarie.
 • De slotwoorden zijn dit keer voor Jan de Hoop: hij vat zijn radio-loopbaan samen en vertelt over zijn huidige programma op Omroep Gelderland.

1 Comment

 1. Over het radio 1 journaal
  Merkwaardig verhaal. De lijsttrekkers mogen een plaatje kiezen en SGP leider kiest een Israëlisch lied vanwege de oorlog daar en het toenemende anti Semitisme. Blijkbaar had R1jn het anders verwacht. De SGP leider die ABBA draait in de auto ofzo.
  Veel gemopper bij Op1 gisteren. Thomas van Groningen zegt: Normaal gesproken is de muziek op radio1 al niet te hachelen.
  Zijn woorden. En dat het jammer was dat dat ook weer politiek gemaakt wordt.
  Dan denk ik, is er geen voor gesprek met een geïnterviewde? En alles is politiek als je een lijsttrekker uitnodigt. Ook het liedje.
  En….wat was het probleem? Het is een Israëlisch volkslied. Het moet toch diverser? Ja het ligt gevoelig. Daarom juist wel draaien. Nederland is niet van suiker.

  Er zal flink over vergaderd worden bij radio1 vermoed ik.

  Goedemorgen trouwens. 😉

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*