Dit waren de populairste tv-series uit de jaren 70

In de jaren ’70 waren er veel populaire televisieseries die in Nederland werden uitgezonden. Hoewel sommige van deze shows uit andere landen kwamen, voornamelijk uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, waren er ook enkele Nederlandse producties die hoge kijkcijfers behaalden. Hier is een lijst van enkele van de meest populaire series uit die tijd:

  1. “Swiebertje”: Dit was een Nederlandse televisieserie over een zwerver die allerlei avonturen beleefde in het fictieve dorpje Mallebroek.
  2. “De Fabeltjeskrant”: Dit was een populaire kinderserie die werd uitgezonden vlak voor het slapengaan. Het programma vertelde fabels aan de hand van dierenpoppen.
  3. “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?”: Dit was een kinderserie gebaseerd op de legende van de rattenvanger van Hamelen.
  4. “Pipo de Clown”: Een zeer populaire kinderserie over de avonturen van de clown Pipo en zijn vrouw Mamaloe.
  5. “Floris”: Een historisch drama met Rutger Hauer in de hoofdrol als middeleeuwse ridder.
  6. “De Stille Kracht”: Een dramaserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Louis Couperus.
  7. “Van Kooten en De Bie”: Een satirisch sketchprogramma dat de Nederlandse samenleving op humoristische wijze bekritiseerde.
  8. “Dagboek van een Herdershond”: Een Nederlandse televisieserie die het leven van een jonge priester in een klein Limburgs dorp in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw volgde.
  9. “Q & Q”: Een jeugdserie over de avonturen van de vrienden Aristides Quarles van Ispen en Wilbur Quant.
  10. “Bartje”: Een dramaserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Anne de Vries over een jongen die opgroeit in een arm boerengezin in Drenthe.

Deze lijst is natuurlijk niet volledig, en er waren vele andere populaire shows in deze periode, maar dit geeft je een goed idee van de variëteit en kwaliteit van de Nederlandse televisie in de jaren ’70.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*