Dit waren de populairste tv-series in de jaren 60

In de jaren ’60 werden er ook veel populaire televisieseries uitgezonden in Nederland. Dit was de periode waarin de televisie steeds meer gemeengoed werd in de Nederlandse huishoudens. Hier zijn enkele van de meest populaire series uit die tijd:

  1. “Pipo de Clown”: Deze kinderserie over de avonturen van de gelijknamige clown was al begonnen in de late jaren ’50 en bleef ook in de jaren ’60 zeer populair.
  2. “Swiebertje”: De avonturen van de sympathieke zwerver Swiebertje werden in deze periode een hit op de Nederlandse televisie.
  3. “De Verrekijker”: Deze kinderserie, waarin Kees Brusse allerlei avonturen beleefde, was erg populair in het begin van de jaren ’60.
  4. “Floris”: Hoewel deze serie pas in 1969 begon, werd het direct een enorm succes. Met Rutger Hauer in de hoofdrol als de middeleeuwse ridder Floris van Rosemondt.
  5. “Ja zuster, nee zuster”: Deze muzikale komedie, gemaakt door Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, was een van de grootste televisiehits van de late jaren ’60.
  6. “Ivanhoe”: Dit was een Britse serie over de ridder Ivanhoe, maar ook in Nederland was deze serie erg populair.
  7. “Peyton Place”: Deze Amerikaanse soap was enorm populair in de jaren ’60 en werd ook in Nederland uitgezonden.
  8. “Maigret”: Een Britse misdaadserie over de Franse detective Jules Maigret, die ook in Nederland veel kijkers trok.
  9. “De vloek van Woestewolf”: Deze jeugdserie, gebaseerd op het boek van Paul Biegel, werd in 1969 uitgezonden en was direct een groot succes.
  10. “Het Kleine Huis op de Prairie”: Hoewel deze Amerikaanse serie officieel in de jaren ’70 begon, was het in de late jaren ’60 al populair in Nederland.
Floris

Dit is maar een selectie van de populaire televisieseries uit de jaren ’60 in Nederland, er waren natuurlijk nog veel meer geliefde programma’s in die tijd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*