Dit is de shortlist voor de Nachtwacht Award 2019

Vanochtend is bij Jeroen van Inkel’s ochtendshow ‘Je Dag Is Goed’ (NPO Radio 5) de Nachtwacht Award-shortlist bekend gemaakt.  De Nachtwacht Award is een radioprijs voor het beste nachtprogramma van Nederland.

Sinds deze maand kunnen luisteraars op hun meest favoriete nachtprogramma stemmen via spreekbuis.nl/nachtwachtaward. Op onderstaande vijf radioprogramma’s werd het meest door het publiek gestemd. Zij maken kans om op dinsdag 29 januari de Nachtwacht Award te winnen.

De vijf genomineerden zijn:

 • Martijn Kolkman (Qmusic)
 • Nachtzuster (Omroep Max/ NPO Radio 1) 
 • Nooit Meer Slapen (VPRO/ NPO Radio 1)
 • Onze Man in Deventer (BNNVARA/NPO Radio 1)
 • RickvanV Doet 2 (Powned/ NPO Radio 2)

Tot maandag 28 januari 6:00 ’s ochtends kan er op deze genomineerden worden gestemd. Alle eerdere stemmen tellen mee met de definitieve uitslag. Dinsdag 29 januari wordt de uiteindelijke winnaar van de Nachtwacht Award 2019 bekend gemaakt.

Initiatiefnemer Richard Otto (Tens Media/ Spreekbuis.nl): ‘Nachtprogramma’s worden soms als tweederangs radio gezien. Dat is geheel onterecht, want voor veel nachtwakers, nachtwerkers en nachtbrakers zijn juist deze programma’s een baken in de nacht. Nacht-dj’s worden vaak door de luisteraar als vriend gezien, die hen door de nacht weet te slepen. Door de drukte overdag luisteren Nederlanders vaak veel passiever naar de radio, terwijl in de stilte van de nacht de radio alle aandacht krijgt. De meeste nachtprogramma’s hebben veel loyale fans. Dit is goed te zien aan de duizenden stemmen die afgelopen weken bij ons zijn binnengekomen.’

Nachtwacht Award
De award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op radio 1 en 2 te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Peter van Dam, Rob van Someren en Ron Brandsteder. 

De Nachtwacht Award wordt mede mogelijk gemaakt door Spreekbuis.nl en Hilversum Marketing.

20 Comments

 1. MMMMM, in Safari kan je niet stemmen (geen keuzemogelijkheid) en in Firefox en Google Chrome kan je wel je favoriet kiezen en je e-mail invoeren, maar als je op “Versturen” klikt, springt de pagina naar boven en blijkt er niets verstuurd te zijn. Kan je weer op versturen klikken en weer en weer en weer en dat de hele ochtend lang…..

   • Ik wil ook graag stemmen. Vooral voor de Nachtzuster die mij de nacht doorsleept tijdens mijn nachtdiensten. Ik zie de ene link na de andere, maar stemmen kan ik nergens. Met de reactie van de redactie “Bij iedereen werkt het verder” kan ik niet zo veel..

  • Wellicht een andere browser of mobiel gebruiken. Via Windows 10 (met de browsers Explorer, Chrome en Edge) geeft het geen problemen. Op de iPhone is oa Safari, Chrome en twee onbekendere browsers getest. Die doen het allemaal. En anders een email met in de titelbalk STEM naar redactie@spreekbuis.nl versturen.

   • Mooi zeg, wil ik op Nachtzuster stemmen werkt de site niet. Ik Kan geen stem uitbrengen, per computer, mobile telefoon, smartphone, IPad.
    Stuur ik een mail, krijg ik niet eens een ontvangstbevestiging! FOEI!

 2. Kan NIET stemmen.
  Onder de genomineerden staat.: Tot maandag 28 januari…. kan worden gestemd via . Alle
  Werkt niet met Safari of de Facebook browser
  Iphone 6s met v10.3 ios

 3. Ik stem op onze man in DEVENTER !!
  Een afwijkend en plezierig informatief programma, rusige en humoristische presentatie! Ga zo door Eus !!

 4. Hoi Fredie Grapperhaus ik zie dat jij sommige commentaren verwijder zeker als die de waarheid bevatten zoals de vraag of jij een bijdrage doe aan het klimaaraccoord dmv binnen 48 uur heen en weer te vliegen voor iets wat ook door een plaatselijke ambtenaar had kunnen worden gedaan

 5. Ik ben oldskool dus kan helaas niet op jullie kwaliteitsprogamma stemmen want ik luister al zo lang ik mij kan herinneren naar #pietervanderwielen met het programma @vpronms dus sorry #eus mijn stem gaat naar…..

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Astrid de Jong genomineerd voor Nachtwacht Award | S T A R T O N L I N E
 2. Astrid de Jong genomineerd voor Nachtwacht Award – Het Beste van het Internet

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*