Disney wil naast Disney+ ook Hulu internationaal uitrollen

Disney is van plan om het videoplatform Hulu ook buiten de VS en Japan uit te brengen. Na de overname van 21th Century Fox, heeft Disney 60 procent van de aandelen van Hulu in handen. Begin augustus gaf Iger al aan te overwegen om combinatiekorting te geven aan klanten, die Disney+, ESPN+ en Hulu nemen.

Volgens Iger kan het een uitdaging zijn om sommige Europese markten binnen te komen. Hij zegt dat Disney zijn diensten zal afstemmen op de verschillende landen en aanvankelijk selectief zal zijn in de landen die het kiest om diensten uit te brengen.

Streamingsdienst Disney+ komt volgend jaar november op de markt en richt zich met haar content vooral op kids en gezin. ESPN+ is gericht op sport en Hulu is een streamingdienst die naast series en films ook live televisie toont en lijkt op het Nederlandse NLZIET. Disney verwacht met een combinatie van streamingdiensten beter te kunnen concurreren tegen Amazon en Netflix. Naar verwachting zullen de contentinvesteringen in Hulu omhoog worden getrokken, zodat het meer originals kan brengen. Momenteel werd er bij Hulu voor zo’n 3 miljoen dollar in content geinvesteerd. Bij Netflix was dat 8 miljard dollar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*