Disney+ streamingdienst lanceert in november

The Walt Disney Company heeft de plannen voor haar eigen videoplatform bekendgemaakt. Disney+ wordt op 12 november in Amerika gelanceerd en kost $ 6,99 per maand.

De Netflix-concurrent komt met nieuwe ‘Originals’, maar ook een enorm arsenaal aan bekende films en series van Disney, Pixar, Star Wars, Marvel Studios en National Geographic, evenals ‘The Simpsons’ en 20th Century Fox-titels ‘The Sound of Music’, ‘The Princess Bride’ en ‘Malcolm in the Middle’. Nieuwe bioscoopfilms, zoals Dumbo en de nieuwe versie van The Lion King, zullen razendsnel na het grote scherm ook in de dienst beschikbaar worden. Het grootste deel van de huidige films zal zelfs direct bij de lancering  op Disney + te zien zijn.
Naast entertainmentplatform Disney +, zullen ook ESPN en Hulu een belangrijke rol gaan spelen om de huidige Netflix-kijker naar Disney te lokken. Disney, Hulu en ESPN zullen in de VS hoogstwaarschijnlijk in een voordeelpakket worden aangeboden.

Eerder werd er door diverse media gemeld dat de Disney dit jaar als eerste Nederland zou lanceren. Bronnen binnen Disney Streaming Services hadden al eerder aan Spreekbuis gemeld dat dit niet het geval is. Op technisch vlak is Nederland wel belangrijk voor Disney. In Amsterdam Noord heeft het Amerikaanse entertainmentbedrijf een kantoor.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*