‘Disney koos voor Nederland als testland vanwege snel internet’

Nederland is het eerste land in de wereld waar het nieuwe Disney+ platform is gelanceerd. Snel internet, het grote gebruik van streamingdiensten, maar ook de compactheid van ons land waren de belangrijkste redenen om voor Nederland te kiezen meldt het Algemeen Dagblad. 

Sanne de Bruyckere, expert bij onderzoeksbureau Telecompaper, heeft wel een vermoeden: ,,De internetsnelheden liggen hoog hier, Nederlanders zijn gewend te streamen, bezitten veel devices en spreken uitstekend Engels. Niet voor niets wordt Nederland vaker gebruikt als testland.”

De Nederlandse 4G-netten van KPN, T-Mobile en Vodafone behoren ook tot de beste en snelste op de wereld. Ook door het beperkte inwoneraantal is Nederland een land, waar een videodienst zonder veel technische risico’s uitgerold kan worden.

Bron: AD

1 Comment

  1. Ons land als ICT-lab en mediaproeftuin? Kan ook een nadeel hebben. Als je een crisisbestendig netwerk wilt hebben, kun je dat toch het beste testen in de rotste omstandigheden? Indien je alles afstemt op maximale condities, dan faalt de boel vast wanneer het even tegenzit. Bovendien vraag ik me af hoe gebruikersvriendelijk allerlei toepassingen zijn, als ze zijn ge-ent op de beste middelen. Niet iedereen kan zich de meest geavanceerde apparatuur veroorloven.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*