Dionne Stax zet radio-carrière op laag pitje

Dionne Stax is door haar activiteiten programma’s DNA Onbekend en Van onschatbare waarde genoodzaakt haar liefde voor radio voorlopig op een laag pitje te zetten.

Dionne: “Door mijn drukke opnameschema’s voor televisie is het helaas niet langer mogelijk om naast mijn tv-werkzaamheden ook een dagelijks radioprogramma te presenteren. Met pijn in mijn hart heb ik dan ook moeten besluiten te stoppen met de presentatie van Stax&Toine.

Vanaf 1 maart zal Dionne het stokje van het middagprogramma overdragen aan Mischa Blok. Mischa vormt dan samen met Toine van Peperstraten het duo Blok&Toine dat van maandag tot en met donderdagtussen 14.00 en 16.00 uur te horen is. Dit heeft ook gevolgen voor het NPO Radio 1 nachtprogramma Miss Podcast. Dat zal vanaf 1 maart worden gepresenteerd door radio/podcast talent Milou Brand.

7 Comments

 1. Gelukkig dat Stax van de radio verdwijnt. Stax heeft een rotstem,een belerend toontje en is niet objectief. Na haar “de-stoom-komt-uit-mijn-oren” uitspatting vorig jaar was ik voor eens en altijd klaar met Stax. Zij kan het niet en zij zal het nooit leren.

 2. Haar voordracht als radiopresentatrice heeft iets voorgeprogrammeerds en emotieloos, bijna als een robot. Op tv compenseert het mooie plaatje nog iets (zolang ze geen dingen doet waarin ze losjes & spontaan over moet komen, zoals awardshows), maar op de radio zie je dat natuurlijk niet.

 3. Ik kende Dionne Stax alleen van foto’s en heb haar nooit op tv gezien. Toen ze vorig jaar op Radio 1 begon vond ik haar stem juist wel heel aangenaam, zelfs sensueel en dat leidt ergens wel af van de inhoud, dat had ik ook met de stem van Jeanne Kooijmans, Maar dat hele Stax&Toine vind ik een vederlicht niemandalletje en de laatste tijd luister ik sowieso heel weinig naar Radio 1, zal ook wel komen door de maar niet aflatende stroom corona-(non)nieuws en vaak gaat het dan nergens meer over, maar niet alleen daarom.

  De druppel was een paar weken geleden toen ik Natasja Gibbs tussen de middag in De Nieuws BV heel enthousiast met een jonge astrologe hoorde praten over haar ‘vak’ als sterrenwichelaar en dat het haar zo’n leuk en interessant ‘beroep’ leek. Hoe is het mogelijk dat een Radio 1-presentator/journalist propaganda maakt voor zo’n pseudowetenschap in plaats van dat te bestrijden?

  Maar ik hoorde al steeds meer trivialiteiten (Met Lammert de Bruin als de koning van het non-nieuws) en onjuistheden op Radio 1. Zelfs ook bij Met het oog op morgen en was het allemaal beu. Dan maar liever muziek zonder me te hoeven ergeren. En al die presentatoren op Radio 1, de meesten hebben volgens mij helemaal geen journalistieke opleiding gehad, ouwehoeren kunnen ze allemaal wel als de beste, maar wie kan dat niet tegenwoordig?

  En dan kort over de opvolgster van Dionne. dat wordt Mischa Blok, die verschrikkelijke oppervlakkige giebelkont die er trots op is dat ze niet van diepgang houdt en daarop ook haar gasten selecteert voor Miss Podcast. Dus niet gek dat ze Eddy Keur binnen zou willen halen bij de NPO. Liever niet Mischa, het lijkt me beter als jij naar de zender van Keur vertrekt, naar NH Radio …

 4. @ Luuk
  Inderdaad, Lammert de Bruin is iemand die zo nodig moet…………….Bij 1 Vandaag tv werkte het niet en nu dan maar bij de radio. Elke dag bij elkaar geraapt “niks nieuws”. Ik zet de radio om 17.00 uur pas weer aan.

  Tja, Mischa, ben ik met je eens. In de nacht giechelt ze ook wat af……………En dan ook nog een programma maakt waarin ze zelf zegt dat het een programma is “zonder antenne”. Nou hoe kan het dan dat ik er in de nacht mee lastig gevallen wordt ?
  Nee ik vindt Mischa een programmamaker waarvan wij vroeger bij de TROS zeiden; “eerst maar eens kleine zalen………….”

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*