Dionne Stax in nieuw seizoen Van onschatbare waarde

Dionne Stax presenteert vanaf donderdag 12 april om 21.30 uur op NPO 1 een nieuw seizoen van Van onschatbare waarde. Ook deze reeks mogen verkopers aankloppen bij vier experts om hun bijzondere objecten te verhandelen voor een zo hoog mogelijk bedrag. Maar als een bod eenmaal geaccepteerd of geweigerd is, is er geen weg meer terug.

In het MAX-programma Van onschatbare waarde krijgen mensen uit heel Nederland de unieke kans om hun waardevolle pronkstukken te verkopen aan één van de gerenommeerde experts. De experts ontvangen verkopers in hun eigen kamer. De verkoper accepteert het bod of kiest ervoor om door te gaan naar de volgende kamer. Maar er moet wel slim onderhandeld worden, want als een bod eenmaal geaccepteerd of geweigerd is, dan is er geen weg meer terug… Lukt het de verkoper de experts te verleiden tot zijn of haar hoogste bod?

Aflevering 1 – donderdag 12 april om 21.30 uur op NPO 1
Het startschot voor een nieuwe seizoen wordt gegeven door Jos. De Amsterdamse tante van Jos’ vrouw was door zware astma aan huis gekluisterd. Ter vermaak bezat zij een stereographoscoop, een soort 19e-eeuwse ‘3D-bril’. Het object heeft emotionele waarde, maar ligt ook alweer vijftien jaar in de kast. Lukt het Jos om de stereographoscoop voor een goede prijs te slijten?

Ook zien we Simone. Simone trof een heuse Louis Vuitton-koffer uit 1928 aan in het pension van de Franse tante van haar stiefvader. De koffer bevat meerdere briefwisselingen en telegrammen, waaruit te ontdekken valt dat de eigenaresse jarenlang verwikkeld was in een tragische liefdesaffaire. Zien de experts brood in dit unieke object?

En verder: de etalageklopper van Sjaak. Het 70 centimeter hoge object stond vermoedelijk ergens in de jaren 20 in een deftige zaak in Duitsland. Door een drijfveertje beweegt het mannetje zijn arm en tikt hij tegen de ruit om klanten te lokken. Vooral Ebert lijkt erg geïnteresseerd in het object. Maar zou Sjaak bij Ebert aankloppen?

Tot slot zien we aan het eind van de eerste aflevering John. John kocht zijn draaiorgel in een vlaag van verstandsverbijstering. Hij denkt dat het orgel ongeveer 70 jaar oud is. John zet hoog in bij de experts, maar is hij niet té optimistisch?

De experts
Meer informatie over de vier experts in Van onschatbare waarde is te vinden achter de volgende links: Ilse Daatselaar, Bert Degenaar, Ebert Roest en Arnold Wegh.

Van onschatbare waarde
Vanaf 12 april 2018
Elke donderdag om 21.30 uur op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*