Dieuwertje Blok presenteert Het Moment: Woodstock

 Een historisch evenement opnieuw tot leven gebracht

In Het Moment: Woodstock van MAX brengt presentator Dieuwertje Blok het legendarische popfestival Woodstock opnieuw tot leven. Dit doet zij aan de hand van uniek beeldmateriaal, ooggetuigenverslagen en gesprekken met mensen voor wie dat ene moment allesbepalend is geweest. In een persoonlijke zoektocht reist Dieuwertje af naar de plek waar het evenement destijds plaatsvond en spreekt ze met hoofdrolspelers van toen. Het Moment: Woodstock is woensdag 14 augustus om 22.15 uur te zien op NPO 1.

Dieuwertje reist door de Verenigde Staten op weg naar de velden van Bethel ten noorden van New York, waar precies vijftig jaar geleden ruim 500.000 bezoekers samenkwamen. Woodstock ging de geschiedenis in als de moeder aller festivals. Wegens de grote toeloop raakten de wegen in de omgeving verstopt door al het verkeer. Wat is de impact van het feest van ‘drie dagen vrede en muziek’ geweest? Dieuwertje gaat terug in de tijd en ontdekt de idealen van Woodstock. Wat vonden mensen belangrijk en hoe uitte zich dat? 

Dieuwertje ontmoet onder meer Michael Lang, de organisator van toen en heeft ook een bijzondere ontmoeting met Bobbi en Nick Ercoline. Zij bezochten Woodstock als jong, verliefd stel en zijn het innig verstrengelde paar van de iconische foto die de cover van het album Woodstock siert. Hoe hebben zij het festival beleefd? En wat zien zij nu nog terug van de ‘spirit van Woodstock‘? 

Ook in Nederland was de impact van Woodstock groot. Dieuwertje spreekt met Golden Earring frontman Barry Hay. Volgens hem is Woodstock de moeder aller festivals. Acteur Frank Lammers, die opgroeide met de muziek van Woodstock, heeft heimwee naar de tijd van de flowerpower. En muzikant Ernst Jansz (Doe Maar) vertelt over het leven als een hippie in een commune in de tijd van Woodstock. Wat waren zijn idealen toen en wat is daar nu nog van over?

NPO 2 Extra
Aansluitend aan de uitzending op NPO 1, zendt MAX een extra aflevering van Het Moment: Woodstock uit. In deze extra aflevering zien we nog meer bijzondere ontmoetingen die Dieuwertje heeft gehad tijdens haar reis. Unieke herinneringen en persoonlijke verhalen over drie dagen van vrede en muziek. Oftewel: drie dagen Woodstock. Zo spreekt Dieuwertje Elliott Landy, de officiële fotograaf van WoodstockPinkpop-organisator Jan Smeets en Woodstock-organisator Michael Lang vertellen wat hun favoriete Woodstock-moment is. 

Het Moment: Woodstock wordt geproduceerd door POSVIDEO.

Het Moment: Woodstock
Woensdag 14 augustus om 22.15 uur
Bij MAX op NPO 1
Presentatie: Dieuwertje Blok
www.maxvandaag.nl 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*