Dictators strijden om jaarlijkse VPRO-verkiezing

Wie is de grootste dictator ter wereld? Onder dat motto schreef het radioprogramma VPRO Bureau Buitenland een verkiezing uit, waarvan komende vrijdag om 20.00 uur op NPO Radio 1 de uitslag wordt bekendgemaakt. In die uitzending zal er ook gedebatteerd worden over dictators, autoritaire regeringen en schijndemocratie.
 

Gevestigde namen als Kim Jong-un of Raúl Castro maken geen kans meer, zo meldt de VPRO. Voor de verkiezing van dit jaar zijn nieuwe namen en criteria opgesteld. Na Poetin, Erdoğan, Al-Sisi, Ilham Aliyev, Al-Baghdadi, Prayuth Chan-ocha is op het laatst ook Pierre Nkurunziza (Burundi) toegevoegd aan het lijstje genomineerden.

http://www.vpro.nl/buitenland/nieuws/bureau-buitenland/Dictator-van-het-jaar-2015.html

Het draaide dit keer om dictators in de dop. Citaat uit het persbericht: “nog geen perfecte despoten, maar al wel leiders die aardig op dreef zijn zich te bekwamen in marteling of censuur”. De Dictatorstrofee bestaat uit een oneervolle vermelding en een enkele reis naar het Internationale Strafhof van den Haag. De ultieme filmdictator was natuurlijk ooit Charlie Chaplin.
 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*