Deelnemers klaar voor de Open Studio Dagen

Vrijdag, vandaag, wordt overal in Hilversum de laatste hand gelegd aan de activiteiten rond de Open Studio Dagen dit weekend op zaterdag 4 en zondag 5 september. Het programma is rond, de weersvooruitzichten zijn helaas niet bepaald ideaal te noemen, maar er is volgens de organisatie genoeg te beleven om niet de spreekwoordelijke kniesoor te worden die daar op gaat letten.

Voor een volledig overzicht kan iedereen nu natuurlijk terecht op de site http://www.openstudiodagen.nl. Beeld en geluid staat centraal tijdens de dagen waarin de mediagerelateerde bedrijven in de Mediastad zich presenteren en een kijkje achter de schermen geven. Heel veel activiteiten zijn gericht op jong en oud die niet alleen uitnodigen tot kijken of luisteren, maar ook tot veel zelf ondernemen.

Een van de vele deelnemers aan de Open Studo Dagen, Nicolette de Gooijer van Schoolstudio legde voor de lokale omroep RTi Hilversum uit wat er bijvoorbeeld op het gebied van radio, hoorspel en verslaggeving te beleven valt(zie de foto hierboven in een hoorspelstudio).  Ze heeft alles inmiddels op een rij qua voorbereidingen…

Overigens verzorgt RTi Hilversum op zaterdag zelf speciale radiouitzendingen vanuit de Citybioscoop in de Herenstraat, die op de looproute van de Studiodagen ligt. Tussen 12 en 14 uur zijn bijvoorbeeld onder meer cultuurwethouder Wimar Jaeger, programmamaker Tjako Fennema van het televisieprogramma De Tafel van Tjako, RTi-bestuursvoorzitter Arya Tariverdi en Tera van der Veen van het bloemenstalletje aan de Oude Haven te gast.

Die uitzending wordt verzorgd door de redactie van het Mediacentrum Gooi en Vechtstreek, dat de bioscoop ook als uitvalsbasis heeft voor haar werkzaamheden. In het Mediacentrum werkt RTi Hilversum, dat deze week haar website www.rtihilversum.nl volledig vernieuwde, nauw samen met de regionale omroep RTV NH en de (online)krant HilversumsNieuws.

Bron: Frans Regtien/ Hilversum.Nieuws.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*