De wereld rond met boeken bij MAX

Acteur Richard E. Grant (Starwars, The Iron Lady) reist naar Italië, Frankrijk en Spanje om in de voetsporen te treden van beroemde schrijvers die geïnspireerd worden of werden door deze landen. Hij is naast acteur ook boekenliefhebber en belicht tijdens zijn reis de cultuur en geschiedenis als inspiratiebron. De zesdelige serie De wereld rond met boeken is te zien vanaf zondag 7 januari om 17.40 uur bij MAX op NPO 2.

Richard E. Grant start zijn reis in Napels, halverwege de laars van Italië. Vervolgens trekt hij door de afleveringen heen naar het Italiaanse Pompeï, het zuiden van Frankrijk en de Spaanse streek Andalusië. Een breed scala aan schrijvers wordt uitgelicht, zoals Charles Dickens, F. Scott Fitzgerald en Elizabeth Gilbert. Richard laat de verhalen tot leven komen door zich te wanen in de omgeving waar ze zijn bedacht en opgeschreven.

Aflevering 1 – zondag 7 januari om 17.40 uur bij MAX op NPO 2
In deze aflevering bezoekt Richard het Napels van Charles Dickens en Norman Lewis. Elena Ferrante schreef de bestseller De Geniale Vriendin en trekt bezoekers naar de stad vanwege de mysterieuze identiteit van de schrijver.

Aflevering 2 – zondag 14 januari om 17.40 uur bij MAX op NPO 2
Richard reist naar Pompeï, waar hij vertelt over de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. Vervolgens reist hij naar Positano aan de Amalfikust. Hij bezoekt ook de stad Matera, het decor van de memoires van auteur Carlo Levi.
De wereld rond met boeken
Vanaf zondag 7 januari
Om 17.40 uur bij MAX op NPO 2

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*