De Regio Vecht Terug: het digitale event over de lokale journalistiek

De Regio Vecht Terug: het digitale event over de lokale journalistiek

Op 8 juni en de dagen daarna organiseert het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek vanuit de studio van Beeld & Geluid Den Haag hét digitale congres over lokale journalistiek. Deelname is gratis, aanmelden verplicht.

Sprekers uit binnen- en buitenland schuiven digitaal aan tafel om de kansen en uitdagingen van de lokale en regionale journalistiek onder de loep te nemen. De dagvoorzitter van het congres is Bart Jan Cune

Hoe zorgen we ervoor dat de fundamenten van de lokale journalistiek steviger worden? In dat kader worden in verschillende themasessies over de recente ontwikkelingen op het gebied van samenwerking op lokaal en landelijk niveau gepraat, en wordt er stilgestaan het opbouwen van lokale netwerken en worden nieuwe verdienmodellen voor de lokale journalistiek besproken.

Onder de sprekers Flip van Willigen van 1Twente over samenwerking op lokaal en landelijk niveau en Bas Booister (NLPO) gaat dieper in op de kracht van lokale netwerken.

Ga in gesprek met experts uit de sector

Wil je verder praten over de themasessies en vragen stellen aan de bezoekers van de Regio Vecht Terug? Dat kan. Aan het eind van de middag kun je aan een van de netwerktafels digitaal in gesprek gaan met experts uit de sector en andere bezoekers van het congres. De netwerktafels zijn ingedeeld aan de hand van de themasessies:

Netwerktafel 1: Samenwerking op lokaal en landelijk niveau
Netwerktafel 2: Duurzame lokale journalistiek
Netwerktafel 3: De kracht van lokale netwerken

Verdiepende sessies

Er is meer. Op 9 en 10 juni worden er verdiepende sessies georganiseerd over de onderwerpen die op het congres voorbij zijn gekomen. Deze sessies zijn gratis bij te wonen en zullen digitaal plaatsvinden. Tijdens de sessies is er ook ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Let op! Voor deze sessies moet je je apart inschrijven. Meld je hier aan voor één of meerdere vervolgsessies.

Klik hier voor het volledige programma en je aan te melde

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*