De Q&Q-tragedie

KRO’s Q&Q was een van de populairste kinderseries van de jaren ’70. Echter wel één zonder happy end..

De eerste reeks van 13 afleveringen werd in 1974 uitgezonden. In 1976 volgde een tweede 13-delige serie. In 1978 kwam een ingekorte versie van die serie in de bioscoop. Q&Q werd geregisseerd door Bram van Erkel. Harrie Geelen en Joop Stokkermans waren verantwoordelijk voor het script en muziek. De intro-tune werd gezongen door Robert Long. De serie werd in de zomervakantie 1974 opgenomen, aangezien de jonge acteurs uiteraard gewoon leerplicht hadden. De afleveringen speelden zich af in het fictieve dorp Runkum, maar werden opgenomen in de regio ‘t Gooi, Eemland en Vechtstreek. Hoofdrolspeler Erik van ’t Wout speelde na de hitserie rollen in Dokter Vlimmen, A Bridge too far, De Kris Pusaka,Van de koele meren des doods en De Mannetjesmaker. Hierna was hij camera-assistent en lichttechnicus en later regisseur van Baantjer, Spangen, Grijpstra en de Gier, Wildschut & De Vries, Verborgen Gebrekenen Dokter Deen. Dokter Tinus.

Met de andere Q Martin Perels liep het minder goed af. Hij kreeg na Q&Q diverse aanbiedingen, maar koos ervoor niet meer te acteren. Hij emigreerde direct na de middelbare school naar Australië, waarbij na 10 jaar terugkeerde. In 2004, 30 jaar na de eerste aflevering werd Q&Q feestelijk op DVD uitgebracht.

In een interview in het programma “Theater van het sentiment” vertelde Matrin Peters dat hij ernstig ziek was. In 2005 overleed hij op 44-jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn hersentumor.

Trailer Q&Q (1974)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*