De Perstribune gaat skûtsjesilen met Gerrit Hiemstra en Jan Ykema

Carrie ten Napel volgt voor MAX ook dit jaar het traditionele skûtsjesilen in Friesland. Elke maandag t/m zaterdag doet ze in Het Skûtsje Journaal op tv verslag van het traditionele Friese zeilevenement. Nieuw dit jaar is dat ook het media- en sportprogramma De Perstribune wordt uitgezonden vanaf de MAX-boot op de Friese wateren. Carrie ontvangt zondag 28 juli, in het Friese De Veenhoop, twee Friese gasten: weerman Gerrit Hiemstra en oud-schaatser Jan Ykema. Ze praat met hen over de actualiteit, over Friesland en over zeilen. De Perstribune is tussen 12.00 en 14.00 uur te horen op NPO Radio 1. 

Gerrit Hiemstra had dankzij het extreem warme weer een extreem drukke week. Op radio, tv en in de krant werd Hiemstra herhaaldelijk om duiding gevraagd bij de weersomstandigheden en daarbij schroomde hij niet de vinger op de zere plek te leggen. 

Jan Ykema is voormalig schaatser die uitblonk op de sprint. Bij de Spelen van Calgary in 1988 won hij, na een legendarische ‘pikstart’, een voor Nederland unieke, zilveren medaille op de 500 meter. Ykema leidde na zijn topsportcarriere een bewogen bestaan, waarbij hij ook in aanraking kwam met drugs.

De Perstribune
Elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 1
www.maxvandaag.nl

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*