De opening van het 192 Museum

Het is 31 augustus 2016 precies 42 jaar geleden dat zeezender Radio Veronica uit de lucht ging. Herinnneringen kunnen nu worden opgehaald in het 192 Museum. 

De vaste expositie geeft een overzicht van de geschiedenis van Radio Veronica,van de chaotische beginjaren tot het  einde in 1974. In het Nijkerkse museum komen ook andere zeezenders, zoals Caroline, Londen, Dolfijn, Mi Amigo en Radio Noordzee aan bod.

In de expositieruimtes zijn delen van oude radioprogramma’s, tunes en jingles te horen zijn. Er zijn twee radiostudio’s ingericht, uitgerust met de originele apparatuur, alsmede een ‘Drive In Show-Bar’. U kunt er technische spullen, radio’s, banden, awards, gouden platen, posters, T shirts, stickers, foto’s, singles, LP’s, knipsels en boeken bewonderen. Daarnaast is er ook een portrettengalerij met foto’s van alle presentatoren en disc-jockeys.

Het 192 museum is een initiatief van Bert van Breda (192TV, BR music), Lex Harding, Ad Bouman en Juul Geleick van de Stichting Norderney en René Kroon (192TV). De inrichting van de expositie wordt verzorgd door Jaap Schut van Museum Rock Art in Hoek van Holland, waarmee een nauw samenwerkingsverband is afgesproken.

 

Foto: Erik de Zwart overhandigt een bouwpakket van de Norderney aan Lex Harding

Video Omroep Gelderland:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*