De NVJ zoekt een Personal Assistant / Bestuurssecretaresse

Kom jij werken bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)? Dé beroepsvereniging van (foto)journalisten in Nederland, gevestigd in hartje Amsterdam. De NVJ heeft een vacature voor een Personal Assistant/Bestuurssecretaresse (24-30 uur).

VACATURE-PA-ARTIKEL (1).png

Je wordt verantwoordelijk voor de ondersteuning en ontzorging van de Algemeen Secretaris en het bestuur van de vereniging. En daarmee word je spin in het web bij een organisatie die van groot maatschappelijk belang is. Ben jij die praktische, inhoudelijk sterke, ondersteuner? Reageer dan vandaag!

Hoe ziet jouw dag er uit?


Al op weg naar Amsterdam-Zuid weet je dat het een drukke dag wordt. Vandaag staat de vergadering van het bestuur van de vereniging gepland en jij organiseert en notuleert deze. Belangrijk, want dat de persvrijheid onder druk staat en journalisten steeds vaker doelwit zijn van agressie gaat je aan het hart. Bij binnenkomst, neem je eerst de mail door. Je beantwoordt zoveel als mogelijk zelf. Zaken die je moet afstemmen, neem je mee naar jouw dagelijkse overleg met de Algemeen Secretaris. Je neemt meteen de agenda van de dag met hem door. Hij is een druk bezet man en woordvoerder van de NVJ. Belangrijk dus dat zijn werk goed georganiseerd blijft, zodat hij iedere dag weer kan presteren.

Eenmaal weer op de werkplek, gaat ook de telefoon regelmatig. Je plant de diverse agenda’s in en ontzorgt de bestuursleden, die een volle baan hebben in de journalistiek, dus behoefte hebben aan een goed meedenkende planner.

Er moet een ledenvergadering worden gepland. Het is helder waar afgesproken wordt en jij regelt de locaties, ook bij kleine events en conferenties. Ook hier pak je zoveel mogelijk zelf de zaken op: ontzorgen, dat is belangrijk. En dan wordt de Algemeen Secretaris uitgenodigd door de minister van Justitie en Veiligheid: dit heeft forse impact op de al volle agenda, maar dat gaat wel voor. Jij draait je hand er niet voor om en gaat aan de slag. Uiteraard vergeet je niet reistijd en voorbereidingstijd in te plannen.

Je maakt nog een aantal berichten in concept voor de Algemeen Secretaris. Gelukkig heb jij een vlotte pen: jouw doelgroep, mensen die werken of anderszins actief zijn in de journalistiek zijn kritische lezers, vinden dit bovengemiddeld belangrijk!

De media volgen zie je niet als huiswerk, maar geeft verdieping aan je werk voor journalisten.

Kortom, je vindt het leuk om een vereniging te ondersteunen die actief is in een maatschappelijk relevante werkomgeving. Zo vliegen jouw dagen bij de NVJ voorbij!

Je doet het niet alleen!

Je werkt direct samen met de management assistente Collectieve Belangenbehartiging en hebt ook veel contact met de Zakelijk Leider van de NVJ. Maar door jouw centrale rol, heb je eigenlijk met alle medewerkers van de NVJ te maken.

Wie zijn wij?

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) is de beroepsvereniging van (foto)journalisten en andere mediaprofessionals in Nederland en heeft ruim 8.000 leden. De NVJ is gevestigd in Amsterdam Zuid en telt 40 medewerkers. 

Samen met onze leden komen we in actie wanneer het nodig is. We komen op voor persvrijheid, goede werkvoorwaarden en een veilige werkomgeving. We organiseren trainingen, maken Villamedia, geven juridisch advies en onderhandelen over CAO’s.

Jouw profiel?

 • Je werkt gestructureerd, kan prioriteiten stellen en kan orde aanbrengen in ‘chaos’
 • Je bent resultaatgericht
 • Je houdt overzicht
 • Je bent een regelaar
 • Je kunt je uitstekend verwoorden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Je bent flexibel en kunt goed schakelen
 • Werken met professionals en vrijwilligers gaat je goed af
 • Je bent hands-on en oplossingsgericht
 • Je werkt zorgvuldig en discreet.

Jouw ervaring?

 • Ervaring in een gelijksoortige functie
 • HBO werk- en denkniveau
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed en houdt van schrijven
 • Ervaring met Microsoft Office
 • Dienstverlenende instelling, ervaring bij een vereniging is een pré

Wat bieden wij?

Wij bieden een baan voor 24 tot 30 uur per week, bij goed functioneren krijg je na 1 jaar een vast contract. Wij bieden een passend salaris (max. € 3.800 op basis van 36 uur). De NVJ biedt 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld, vergoeding van reis- en onkosten en een goede pensioenregeling.

Interesse?

Heb je interesse, stuur dan uiterlijk 3 juli je motivatiebrief en CV naar Ingrid van Es via een e-mail naar ivanes@nvj.nl o.v.v. Sollicitatie Personal Assistant / Bestuurssecretaresse NVJ. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met algemeen secretaris Thomas Bruning via 020-3039700.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*