De NPO doet officieel verzoek aan Den Haag voor extra geld Songfestival

De NPO heeft een verzoek ingediend bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om een financiële bijdrage te leveren aan de organisatie van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam volgend jaar. Dat heeft een woordvoerder van minister Slob aan Shownieuws bevestigd.

Het verzoek ligt inmiddels bij het ministerie en wordt ernaar gekeken. Al eerder deed NPO-baas een oproep aan de landelijke overheid om dit grote publieksevenement mee te financieren. Naar verwachting is er rond de 30 miljoen nodig, waarvan de helft door de NPO zelf gefinancierd kan worden. 

6 Comments

 1. Nee nee en nog eens nee, laten ze het maar uit de gewone omroep budget betalen, anders gaan ze maar eens snijden in de kosten

  • Maar het volk vraagt toch om dat songfestival? En het gaat om de PUBLIEKE omroep. Of wilt u alleen maar mediakanalen op basis van commercie? Dat komt de kwaliteit echt niet ten goede hoor. Dan is het helemaal “men vraagt, wij draaien”.

   • idd dat heb ik het liefst alles commercieel en men vraagt, wij draaien, er kan daar door wel iets moois ontstaan, concurrentie wordt dan moordend en men moet toch origineel zijn om niet kopje onder te gaan, dus zal men vanzelf naar andere dingen gaan kijken wat origineel is en luisteraars/kijkers trekt. Laat de markt zijn werk doen, en niet geregisseerd van uit Den Haag dmv bijdragen etc

    • Ik vrees dat dit alleen maar smakeloze rotzooi oplevert en elke kritische toon verstomt. Laat de overheid maar waken over een minimum aan gemeenschappelijk belang en kwaliteit!

     • Is de kwaliteit nog heilig dan??? Als ik zie hoe de npo om gaat met verslaggeving en feiten verdraaien etc om het kabinet vooral als goed te doen laten overkomen wat zijn doen nee dan ga ik toch liever naar de commercielen en de markt werking zonder overheids invloed en wat ik tegen woordig ook heel aardige subhectieve bericht geving vindt zijn de alternatieve kanalen op oa twitter van tpo en consorten zo als die het doen dat zou de npo over moeten nemen dat gaat hun sieren , maar niet zoals nu het kabinet veren in de reet steken

 2. Voorbeelden en bewijzen graag voor verdraaiing van feiten en bewuste positieve beeldvorming over het kabinet. De NPO zou toch zo “eenzijdig links” zijn. Je kunt toch moeilijk volhouden dat deze reli-neoliberale regering echt links is! Zet die selectieve PVV-bril eens af. De sociale media vormen niet zelden een open riool voor allerlei cognitieve en politieke diarree.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*