De media ambities van voormalig SP- mediawoordvoerder Jasper van Dijk

Jasper van Dijk was namens de SP van 2006 tot 2023 lid van de Tweede Kamer. In deze Kamerperiode was hij lange tijd ook mediawoordvoerder. 

Op verzoek van Spreekbuis.nl vertelt Jasper van Dijk over zijn media ambities.

“Na ruim 20 jaar politiek ben ik toe aan wat anders. Het lijkt mij heel leuk om voor de media te werken, bijvoorbeeld bij de radio. Bijvoorbeeld interviews met deskundigen over politiek-maatschappelijke ontwikkelingen. Met wat meer diepgang, dus voorbij de waan van de dag. 

Sinds vorige week mag ik interviews afnemen voor De Nieuwe Wereld, het YouTube-kanaal van filosoof Ad Verbrugge. Dat is hartstikke leuk, maar zeker geen fulltime baan. Ik sta dus open voor een nieuwe betrekking. Iedereen met suggesties kan mailen naar jvdijk@sp.nl of een berichtje sturen via LinkedIn.”

Van Dijk is, samen met Marlies Dekkers en Ad Verbrugge, al te zien in deze aflevering van het Nieuws van de Week van vrijdag 1 maart. Samen praten ze over de formatie, de oorlog in Oekraïne, Rutger Bregman en Julian Assange.

In november 2014 sprak Spreekbuis.nl uitgebreid met toen nog SP-mediawoordvoerder Jasper van Dijk over het mediabeleid van voormalig mediastaatssecretaris Sander Dekker

1 Comment

  1. Hier wringt de schoen, ik vindt dat het te kort dag is dat hij politiek Den haag af is en direct in de media wil gaan werken, dit riekt naar invloed willen uitoefenen op de media.

    Persoonlijk vindt ik dat er wettelijk vast gelegd moet worden dat als iemand politie den Haag of elders de politiek verlaat er minstens 3 regeer perioden tussen moet zitten om actief werkzaam in de media te worden, dit voor komt beinvloeding.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*