“Radar en Kassa vullen elkaar aan”


Vanaf 24 april wordt Radar (AVROTROS) na een aantal uitzendingen afgewisseld door Kassa (BNNVARA). “Twee verschillende consumentenprogramma’s kunnen nog steeds goed naast elkaar bestaan. We zien dat Radar en Kassa toch een verschillend palet bestrijken en elkaar aanvullen.”, meldt NPO1-netmanager Remco van Westerloo aan Nu.nl.


De programma’s Radar (AVROTROS) en Kassa (BNNVARA) vullen elkaar volgens hem aan. “De kracht van ons bestel is dat het toegevoegde waarde heeft als het van twee omroephuizen komt. Met Radar en Kassa op maandagavond is er één duidelijk moment voor consumentenprogramma’s op NPO 1. We verwachten dat beide programma’s een voordeel kunnen halen uit deze bundeling van krachten. Tegelijkertijd ontstaat er zo ruimte voor vernieuwing op zaterdagavond.”, aldus Van Westerloo. 

Er is veel kritiek geweest op de verjongingsdrang van de NPO en het inkorten van populaire programma’s, zoals Andere Tijden, Radar en Kassa, wegens een te oud publiek. De NPO hoopt meer mensen in de kijkersdoelgroep van 20 tot en met 49 jaar te trekken.
Van Westerloo vindt dat NPO1 goed op weg is met het bereiken van meer jonge kijkers. Het nieuwe programma van Arjen Lubach kan dat verder versterken. 

Bron: Nu.nl

4 Comments

 1. Meent de NPO en deze asociale klote net manager 126825 handtekeningen te moeten negeren? Kijkers willen dit NIET! Beetje financieel belang boven maatschappelijk belang te stellen en 2 consumentenprogramma’s te moeten halveren. Deze net manager is een idioot!

  Het wordt tijd voor een oorlog. Ik wil graag kijkers oproepen te komen demonstreren
  op een nader te bepalen dag. Of schrijf een brief aan de NPO. Wij worden compleet genegeerd! Verjongingsdrang. Ouderen kopen niks en reclamegelden zijn belangrijk.
  De NPO wordt betaald door ons belastinggeld en door bezuinigingen wordt reclamegeld belangrijker. Maar het zijn geen commerciele zenders en dat vergeten ze!

  Ik wil het mediapark bezetten en demonstreren en het liefste zelfs de NPO gebouw(en) bezetten en niet eerder weggaan voordat de NPO van de plannen afziet en zelfs Remco van Westerloo wordt ontslagen!

  En waarom zaterdag om 19.00 uur? Een nieuw programma voor jonge kijkers? Daar moet je bij NPO3 wezen! En Arjen Lubach heeft bij NPO1 ook niks te zoeken.
  En net of dat meer reclameopbrengsten oplevert! Het zal kijkcijfer 0 scoren en adverteerders zullen wegblijven.
  Dom idee. En dat een consumentenprogramma met 1 miljoen kijkers en maatschappelijk belang daarvoor moet wijken! Die man is zo’n volslagen idioot.

  Nee, een duidelijk moment voor consumentenprogramma’s. Nou dan zet Meldpunt ook maar op die kut maandagavond dan maar. En dat maakt hij voor ons allemaal uit?
  Zo’n net manager met lulpraatjes.

  Het moet Remco en de NPO eens duidelijk gemaakt worden dat wij (1 miljoen kijkers en ruim 120.000 petitie betekenaars) dit niet willen. NPO is ook van ons!
  Dat hij oprot met z’n achterlijke plan en Kassa en Radar met rust laat.

 2. Ondertussen krijgen we allemaal saaie geschiedenisprogramma’s, lekker makkelijk, dat kan mijn neefje ook maken. Dat nepotisme moet nu toch maar eens van de Gooische matras. Die walgelijke netmanagers als eerste er uit. Wij willen Blote Dans van Wim T. Schippers en consorten, geen De Van Rossums in Gorkum. Flikker toch op! En dan al die door nepotisme gekregen baantjesjagers die maar denken dat ze iets kunnen. Afschieten dat tuig. Het bestel is nu echt failliet en door en door verrot. In stand gehouden door de STER maffia en de heren van de talkshows BV’s. Jeroen en Ewout: scheer je weg.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*