De Dik Voormekaar Show komt nooit meer terug

De Dik Voormekaar Show komt nooit meer terug. Dat valt op te maken uit een gesprek dat Felix Meurders vanmorgen had in zijn programma FM op 5 op NPO Radio 5 met de makers van de Dik Voormekaar Show, André van Duin (75) en Ferry de Groot (72). Meldt website www.jingleweb.nl

Vandaag bestaat het programma precies 50 jaar (begonnen op zondag 7 januari 1973 op Radio Noordzee). “Komt het ooit nog terug?”, wilde Felix natuurlijk weten. “Nee, daar kunnen we nu niet meer mee komen, nee”, zegt Van Duin. Ferry de Groot voegt toe: “Tegenwoordig gaan ze Pietje Bell al bijna verbieden, dus het is een beetje lastig in deze tijd”. De tijden, de humor en de radio zijn veranderd, en daarmee valt feitelijk het doek voor een nieuwe reeks uitzending van de Dik Voormekaar Show.

18 Comments

 1. Eigenlijk zou je het daarom juist wel moeten terug brengen met alle in deugmensjes ogen, foute humor. Maar dat geld ook veel andere dingen die eigenlijk niet meer kunnen, gewoon terug brengen. Ik zou er zelfs een aparte TV zender voor opzetten als ze slim zijn en misschien zit er ook wel een aparte radiozender in ook. Gat in de markt die al die deugonzin van tegenwoordig niet meer trekt! Denk dat er een hele grote doelgroep voor is.

  • Waar dacht je zoal aan Erwin? Een uurtje negermoppen tappen met oom Tom? Openbare terechtstellingen live uitzenden vanuit Teheran? Veganistisch koken voor vrouwen met een beperking (ook lache toch)? En dan iedere avond als afsluiting een Dik Voormekaar Show, om al die gutmensen te treiteren, want wat was ie fout hè, André van Duin, nog steeds!, daarbij vergeleken ben jij nog een engeltje in de kerstboom. Precies wat je schrijft, Er mag niets meer in dit land!

   Deugmens in hart en ziel en zonder tv.

  • Ben het volledig met je eens, maar wat Ferry zegt ben ik het ook wel mee eens, maar aan de andere kant moet je niet wijken voor Woke cq extreem links geseik. Maar vermoedelijk verwijst Ferry naar ON waar heel veel om te doen is. Veel woke/extreem links geseik waarbij zelfs de ombudsman nog een links schepje bovenop doet. Als je alleen al leest wat voor bagger Raisa Blommestijn over haar heen krijgt op social media. Dat is echt buiten proporties. En waarom ?? ze werkt voor ON en ze is niet gevaccineerd – Ik trouwens ook niet, maar dit terzijde-. En ik denk dat de Dik voormekaar show ook datzelfde Woke geseik kan verwachten. En nogmaals ben het volledig met je eens. Als het aan mij ligt het liefst vandaag nog de Dik voormekaar show terug op de radio en doe Curry & Van Inkel, Ron flon flon met Jaque Plafond er ook maar bij. En op de televisie : Koot & Bie, Jiskefet, Borreltijd,Monty Python flying circus, Fawlty towers, Top gear en wat al niet meer. Terug naar hilarische televisie. En laat die wokers maar seiken!!!!

 2. Er moet gewoon een zender op worden gezet op internet en dab die dit soort programma’s gaat (her)uitzenden!
  Ook al zal het tegen de zere woke benen worden geschopt, dit zal juist goed zijn voor de diversiteit in Nederland!

 3. Als je de NPO als satire ziet wordt je er alleen maar triester van. Dat heeft de oudejaarsavond weer eens uitgewezen. Tenen krommende televisie en dat gaat zo al jaren. Al jaren stelt de NPO nagenoeg niets meer voor als het gaat om programma aanbod. In 1 woord : WAARDELOOS!!!!! “talkshows” met alleen maar links subjectief gezeik (dat geldt overigens ook voor de commerciëlen). De linkse eenzijdige belichting mag wel van de ombudsman, maar de rechtse eenzijdige belichting van ON dat mag niet van de ombudsman. Tja, meten met 2 maten dat is overduidelijk, maar dit terzijde. Gelukkig heb ik de Dik voormekaar show op cd en Jiskefet op video en DVD. En als er een oudejaars conference op komt zet ik Youp van het hek op. In plaats dat linkse subjectieve gezeik van Claudia de Breij te moeten zien en aanhoren. Want tsjonge jonge jonge dat was toch wel zo goed waardeloos jongens!!!!!

  • Dus alles wat niet in jouw straatje past is ‘gezeik’? Het zal best dat de huidige talkshows een beetje links van het midden zijn, maar wat ze bij ON uitspoken gaat toch wel een stapje verder.

 4. Zo ‘fout’ – naar de ‘normen’ van nu – was die Dik Voormekaar Show toch niet? Misschien wat ’traag’. Of iedereen moet vallen over het woord ‘Di(c)k’.

 5. Gezien je naam heeft die Dik Voormekaar show toch meer indruk gemaakt dan je wilt toegeven.

  Ik vond die show hilarisch, maar dat kwam misschien ook omdat ik in 1983 nog maar acht jaar was.

 6. Trieste reacties hier. Het was revolutionair. Omdat de mensen toen in de reformatorische hoek alleen kuttig waren. Tegenwoordig is heel nl KUTTIG.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*