De beste Crypto podcasts

Cryptocurrency hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Weet jij al wat crypto, bitcoins zijn en wat er met de Ripple koers, Ethereum koers gebeurd? Blockchain is namelijk best een technisch en ingewikkeld verhaal. Echter is de blockchaintechnologie een ware revolutie waar mogelijk veel of zelfs alle industrieën over een jaar of tien op draaien, kortom; het is handig om te weten hoe deze technologie nou eigenlijk werkt.

Blockchain is een soort database, waarin diverse transacties opgeslagen kunnen worden. Dit kunnen allerlei soorten transacties zijn. In het ene geval gaat het om betalingen met een digitale munt (Cryptocoins), maar het kan ook gaan om belangrijke gegevens die twee partijen tussen elkaar uitwisselen, zoals contracten, diploma’s, data of eigendomsbewijzen.

Cryptocurrencies zijn gestart met met de lancering van de Bitcoin door Satoshi Nakamoto in 2009. Nakamoto is overigens een pseudoniem voor degene die de cryptomunt heeft bedacht en de blockchain database heeft opgericht. Het is tot op heden onduidelijk wat de echte naam is van de bedenker. Bitcoin is erreweg de grootste en bekendste cryptocurrency, maar er zijn tegenwoordig duizenden andere cryptocurrencies waar de consument in kan investeren. Naast de zeer populaire Bitcoin (BTC) zijn Ethereum (ETH),  Bitcoin Cash (BCH),  Ripple (XRP),  Litecoin (LTC), Dash (DASH), IOTA (MIOTA), Monero (XMR), NEM en NEO zeer populaire cryptocurrencies. Cardano (ADA) Binance coin (BNB) Polkadot (DOT) Chainlink (LINK) zijn cryptomunten, die door sommige experts als zeer goede investering worden gezien voor de komende tijd.

Er zijn talrijke podcasts waar je je goed kan laten informeren. Vakmediaplatform Spreekbuis.nl heeft hi een podcastoverzicht gemaakt:

Crypto Cast
Cryptocurrency are here to stay. Herbert Blankesteijn navigeert je wekelijks door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies.

CryptoCoiners Podcast
Alles over Bitcoin en ander cryptogeld, maar ook over de Ripple koers en Ethereum koers. Cardano (ADA), Binance coin (BNB), Polkadot (DOT), Chainlink (LINK), Litecoin (LTC), XRP (XRP), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) komen in deze bekende podcast ook veelvuldig aan bod.

Het Crypto Kwartiertje
Wekelijks behapbare crypto content van een kwartiertje als podcast in jouw digitale postbus. Het interessante van deze podcastserie is dat het zeer laagdrempelig is, waardoor het ook laagdrempelig is voor nieuwe podcast-traders, die nog niet heel bekend zijn met de handel en wandel in cryptocurrencies.   

Crypto Podcast
De Crypto Podcast van Sander gaat uiteraard ook over cryptocurrencies. Sander neemt zijn podcast-afleveringen spontaan op en neemt de luisteraar mee in wat hij dagelijks ziet, hoort en leest over crypto en wat hem verder bezig houdt. De podcast geeft een goed beeld van hoe je informatie moet vertalen in handelen. De podcastserie is ook een aanrader als je niet de hele dag de tijd hebt om het laatste nieuws rondom cryptocurrencies te volgen.   

Bitcoin Show
De eerste Nederlandse podcast over Bitcoin. Ga mee met Aaron, Boris en Jan-Willem op een reis door de de zogenoemde ‘rabbit hole’. Bitcoin Fundamentals, Nieuws en Speltheorie.

Hup Bitcoin
De podcast Hup Bitcoin duikt in de wondere wereld van Bitcoin. Een podcast van de bekende nieuwssite bitcoinmagazine.nl. Het geeft een mooi overzicht van het belangrijkste nieuws van deze nieuwe industrie.

In sommige podcasts wordt ook gesproken over het platform https://www.bitcoinloophole.io/nl/

Beginnen met Bitcoin
De beginnenmetbitcoin-podcast geeft een mooi inzicht over crypto, bitcoins, ripple koers, Ethereum koers. Zoals de titel al aangeeft is het een podcast, die zich richt op mensen, die net starten met het handelen in bitcoin.  

https://www.bitcoinloophole.io/nl/