De 80’s Top-10 van Jurjen Gofers (Veronica)

Radio Veronica start weer met de ’80’s Top 750′, dé hitlijst met de beste hits uit de jaren 80. De lijst is live te volgen via radio of internet.Tijdens de 80’s hitlijst tot en met vrijdag 14 november blikt Radio Veronica terug naar de jaren 80, met de beste eighties hits, retro Radio Veronica jingles en het spelen van het gedenkwaardige Radio Veronica spel: ‘de Roepie Roepie Vogel’.  

De top 10 van RadioVeronica DJ Jurjen Gofers zijn zeker geen plat gedraaide eighties songs, maar wel singles die we hoogwaarschijnlijk allemaal nog kennen. 

Op 10 heeft hij  ‘Express yourself’ van wereldster Madonna staan: “Vooral de singleversie met de blazers erin heeft een onweerstaanbare opwinding in zich”, aldus Gofers. Zijn nummer 9 is ‘Jessie’s girl’ van Rick Springfield. Dit was geen hit in Nederland, maar volgens hem een ontzettende feel goed American radio single. Een Duitse nummer 8: ‘Keeping the dream alive’ – Freiheit. Jurgen Govers noemt zijn nummer 7: ‘Chica cubana’ – Tatjana. Govers: “de meest vergeten track van de eighties, maar wat een uitgekookt hitje”. Op 6 staat ‘All over the world’ van een band met een bijzondere naam: Electric Light Orchestra. Jurjen is echter wel kort met zijn commentaar: “Gewoon. Topplaat!”
De vijfde plek is voor ‘Wonderful’ van Patty & Shift. Een hit ontstaan uit de tv hitserie Spijkerhoek en in zijn ogen een van de beste John Ewbank liedjes ever! (Niet op Spotify, maar wel op Youtube). De nummer 4 is wel een grijsgedraaide, maar doet iets met Jurjen: “Raakt altijd een bepaalde snaar in me. Mooi, romantisch, vrolijk, opzwepend…er zit zoveel in.”: ‘More than a feeling’ van de rockband Boston. 
 
De opvallende nummer 3: ‘Too many broken hearts’ van oud-soapster Jason Donovan Jurgen: ‘Omdat zelfs de meest hardvochtige hetero het niet kan weerstaan hier heel gay op te dansen (als niemand kijkt)’. Op nummer twee heeft Jurjen ‘The way you make me feel’ van Michael Jackson staan. Dit nummer is in de jaren ’80 ook niet verder gekomen dan een tweede plaats, maar volgens Jurgen is  alles is goed aan deze track.

Het meest favoriete jaren ’80 nummer van Jurgen Gofers is  ‘Stop loving you’ van Toto: “Alle hits van Toto zijn fantastisch, maar dit is toch wel hun magnum opus”. 
 
Beluister hieronder zijn Top-10: 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Twee maanden Spreekbuis.nl
  2. De 80’s top-10 van de Radio Veronica DJ’s

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*