De 5 favoriete podcasts van… Arjan Snijders

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favoriete podcasts selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Arjan Snijders.

Arjan Snijders is radio-historicus en podcastmaker. Hij maakte radioprogramma’s voor onder meer TalkRadio, 3FM, Radio 2 en NH Radio. In 2019 was bestond radio precies een eeuw en maakte Snijders samen met Harm Edens de podcastserie 100 Jaar Radio. De podcastserie kreeg hierna een vervolg en naast Edens en Snijders is Ron Vergouwen onderdeel van de in 2020 gestarte serie Dit Was De Radio. Hierin wordt de huidige radio besproken, met weer veel fragmenten en gesprekken met makers.

Lees hier verder over Podcast-favorieten van Arjan Snijders>

5 Comments

 1. Ik maak bezwaar tegen de betiteling ‘radiohistoricus’ voor Arjan Snijders. Dit suggereert dat hij een universitaire studie geschiedenis zou hebben afgerond, maar hij heeft de School voor journalistiek gedaan.

  (La me raden wie de komende weken gevraagd gaan worden voor de Podcast Top 5: Eppo van Nispen tot Sevenaar, Harm Edens, Mischa Blok, Eddy Keur, enzovoorts …)

  Over Govert Schilling wordt wel geschreven dat hij een sterrenkundige zou zijn, maar hij heeft geen sterrenkunde gestudeerd en is deze benaming ook onjuist. Govert vindt dat dan vervelend en zegt dan altijd dat hij de hts heeft gedaan en autodidact is op het gebied van de sterrenkunde. Hij is dan wel een wetenschapsjournalist.

  “Als is je Wikipedia-pagina nog zo groot, pas op, ook Herman Brood eindigde in de goot.”

  Haags spreekwoord van Drs. D.J. Van Vossestijn.

 2. “radio historicus” ?

  Wat ie over “mijn” Radio Veronica schreef schuurde met de echte historie…………

  “radio historicus” ?……………zelf benoemd zeker.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*