Dagelijks regioprogramma bij Omroep MAX

MAX presenteert vanaf maandag 4 januari het nieuwe dagelijkse programma Noord-Zuid-Oost-West met de mooiste documentaires, achtergrondprogramma’s en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen. De regionale omroep krijgt met dit programma een prominente plek op NPO 2. Noord-Zuid-Oost-West is vanaf maandag 4 januari elke werkdag om 18.20 uur te zien bij MAX op NPO 2.

Noord-Zuid-Oost-West begint met een serie van Omroep Brabant waarin programmamaker Merlijn Passier te voet langs de grens trekt tussen Brabant en België. Hij gaat op zoek naar de verschillen en de overeenkomsten en heeft verrassende ontmoetingen. De vele grenspalen vormen zijn route van oost naar west. Daarnaast zijn in januari producties te zien van Omroep Gelderland, RTV UtrechtOmroep ZeelandRTV DrentheRTV Oost en L1.

De programma’s worden uitgezonden onder de vlag van Omroep MAX. Directeur Jan Slagter van Omroep MAX is verheugd over deze samenwerking. Jan Slagter: “Wij zijn blij dat we deze mooie programma’s een landelijk podium kunnen bieden. De samenwerking met de regio past in de traditie van MAX.”

Ook de regionale omroepen zijn blij met de samenwerking met MAX en de NPO. “Als regionale omroepen laten wij graag zien hoe kleurrijk en veelzijdig Nederland is. Deze samenwerking is hiervoor een prachtige mogelijkheid. Wij zien uit naar samenwerking met MAX en de andere landelijke omroepen om dit regionale karakter van NPO 2 nog verder vorm te geven,” aldus Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep Brabant, namens de hoofdredacteuren van de regionale omroepen.

Noord-Zuid-Oost-West
Vanaf maandag 4 januari elke werkdag
Om 18.20 uur bij MAX op NPO 2
www.maxvandaag.nl

5 Comments

  1. Genoemde pareltjes (die zeer schaars zijn) hebben de regiokijkers allang gevonden. Goedkoper kan Jan Slagter niet aan programma’s komen. Al die mini documentaires, soaps en andere verhalen zijn allang door vrijwel alle regio’s al uitgezonden, herhaling op herhaling. Slagter warmt het wat op en we krijgen het opnieuw voorgeschoteld. Je zou haast verwachten dat we een deel van de kijkgelden terugkrijgen via de inkomstenbelasting 😉

  2. Een regio programma dat goed bij MAX zou passen is De Groot n de grote Rotterdammers van RTV Rijnmond. In dit programma interviewt Ferry de Groot elke week een bekend persoon terwijl ze door Rotterdam wandelen. Dit zou bij MAX een landelijk programma kunnen worden. Enkele afleveringen staan op YouTube. waaronder die met André van Duin, Koos Postema, Gerard Cox, Aad van den Heuvel en Martin van Waardenberg.

  3. Ik keek de programma’s vaak op Omroep Brabant.

    Pareltjes waren het die Merlijn met z’n geluidsman maakte. Vooral de samenspraak was perfect.
    Zo zie je maar weer dat ze in en bij de regio vaak goeie dingen maken. Hulde aan MAX om het uit te zenden !

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*