Daar Bleef Je Voor Thuis! over ‘De Sleutels van Fort Boyard’

Hans Schiffers: “Ik denk niet dat het de hit was waar iedereen op gehoopt had”

In de nieuwste aflevering van de podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ praten tv-kenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens over het legendarische spelprogramma ‘De Sleutels van Fort Boyard’ van de AVRO begin jaren ‘90. De tweede presentator was Hans Schiffers en hij haalt met hen herinneringen op aan dit programma. Hij vertelt over de risico’s die de makers namen met de veiligheid van de kandidaten bij de opdrachten en wat de rol was van François Boulangé in de productie. Ook wordt opgehelderd hoe gevaarlijk de tijgers uit het finalespel precies waren en of het programma écht zo’n grote kijkcijfer-hit was als de fans nu denken.

In de tweewekelijkse podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis’ houden mediakenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens op ietwat chaotische wijze nostalgische televisieshows uit hun kinder- en jeugdjaren (de jaren ’80, ’90 en ’00) tegen het licht. Ze boordelen of ze anno nu nog steeds thuis zouden blijven voor de kijkcijfersuccessen van toen en bellen met fans of makers van toen. Ook rakelen ze de grootste tv-flops uit de Nederlandse tv-historie nog even op. De aflevering zijn te beluisteren via alle grote podcastplatforms.

Daar Bleef Je Voor Thuis is onderdeel van Topcast Media.

2 Comments

  1. Leuke aflevering!
    Kan het programma in deze tijd nog steeds! Ja zeker maar, dan wel zoals de heren in de podcast ook aangeven in de originele vorm.
    Zaterdag of zondagavond 20.00u op RTL4 en ze hebben echt een hit in handen.

  2. Ter aanvulling, waarom het programma begin jaren 90 niet zo aansloeg bij het grote publiek komt omdat het nog niet de juiste tijd was voor het programma. Het kwam redelijk vroeg en veel kinderen waren nog buiten aan het spelen. De oudere kijkers vonden wat ik me kan herinneren het programma kinderachtig of begrepen de bedoeling en de opzet helemaal niet. Er was tot dan nooit een programma in zo’n vorm geweest. Als had misschien het programma Way of Life (NL versie van Takshi’s Castle) van een paar jaar daarvoor enkele raakvlakken. Ik denk dat het anno nu beter zal aanslaan bij een grote groep kijkers. Maar nogmaals wel in de originele vorm en niet in de remake versie die rond 2011 bij de AVRO te zien was. Dat was echt waardeloos.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*