AVROTROS registreert unieke seizoensopening Concertgebouworkest op de Dam

Op vrijdag 10 september opent het Koninklijk Concertgebouworkest het seizoen 2021/2022 met een feestelijk openluchtconcert op de Dam in Amsterdam. Het concert onder leiding van Daniel Harding en met violist Leonidas Kavakos gaat van start om 20.30 uur en wordt door AVROTROS live uitgezonden op NPO Radio 4 en NPO 2 Extra, waarna uitzending volgt om 22.20 uur op NPO 2. Ab Nieuwdorp introduceert het evenement op televisie, Annemieke Bosman presenteert op radio. 

In de lente was Keukenhof de magische locatie van een klassiek concert, eind augustus vormde de sprookjesachtige gracht het decor voor het Prinsengrachtconcert en nu is het centrale plein van de hoofdstad voor even de concertzaal. AVROTROS brengt de beste klassieke concerten vanaf de mooiste buitenlocaties op radio en tv voor een oog- en oorstrelende ervaring.  

Opening Night is een cadeau van het Concertgebouworkest aan de stad, het land en de wereld. Het orkest is verheugd om weer voor publiek te kunnen optreden. Dirigent Daniel Harding en solist Leonidas Kavakos nemen het orkest en het publiek op de Dam én thuis via radio en televisie mee op een muzikale reis, die begint met het korte, energieke Chase van de Nederlander Joey Roukens. Via Richard Strauss’ Don Juan, Niccolò Paganini’s La Campanella en de Ouverture ‘La forza del destino’ van Giuseppe Verdi arriveren we in Parijs met D’un matin de printemps van Lili Boulanger en Tzigane van Maurice Ravel.

Daniel Harding heeft het Concertgebouworkest eerder geleid bij openluchtconcerten: in de zomer van 2015 zowel op SAIL Amsterdam als op popfestival Lowlands.
Klassiek concert vanaf de Dam, op 10 september om 20.30 uur live bij AVROTROS op NPO Radio 4 en NPO 2 Extra en om 22.20 uur op NPO 2. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*