CvdM veegt NPO-bezwaar van tafel

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) handhaaft de eerder aan NPO opgelegde dwangsom, die is opgelegd om te voorkomen dat de NPO afspraken zou blijven maken die concert- en evenementenorganisaties een platform bieden op NPO Radio 2 en 3FM om onder andere concerten en nieuwe CD’s te promoten.

Het CvdM blijft van oordeel dat de NPO de concert- en evenementorganisaties een concurrentievoordeel heeft gegeven en daarmee het zogenoemde dienstbaarheidsverbod heeft overtreden.

De last onder dwangsom is vorig jaar door het Commissariaat opgelegd. De last houdt in dat de NPO sinds 1 april 2017 geen afspraken mag maken over acties op Radio 2 en 3FM waarmee zij zich dienstbaar maakt aan derden. Doet de NPO dit wel, dan verbeurt zij een dwangsom van 25.000 euro per actie met een maximum van 500.000 euro in totaal. Tevens moet de NPO voor het in licentie geven van logo’s vooraf toestemming vragen aan het CvdM. Ook op overtreding hiervan staat een dwangsom van 10.000 euro, met een maximum van 200.000 euro.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*