Kees Baars laat Countdown Café herleven op Ice Radio


Ice Radio brengt vanaf vrijdag 22 april om 22:00 uur het legendarische Countdown Café terug op de radio.

Kees Baars heeft zijn archief geopend van het programma dat hij jarenlang voor Veronica presenteerde met Alfred Lagarde “live vanuit Anna’s Hoeve in Hilversum”.
Countdown Café hoorde je in de jaren tachtig en negentig bij Hitradio Veronica. Artiesten als INXS, Simple Minds en Toto traden live op. Sommige bands stonden nog in de kinderschoenen, zoals U2 dat pas na een optreden bij Kees Baars de eerste hit had.


De afgelopen jaren waren er nog verschillende doorstarts, maar inmiddels is Countdown Café toch vooral een roemruchte radioherinnering. En die laat Kees Baars bij Ice Radio herleven. Wekelijks is er op de originele uitzendtijd een herhaling van het ‘echte’ Countdown Café te horen.
Ice Radio hoor je onder meer via iceradio.nl en de Tune In-app. Bij Ice Radio kunnen diskjockeys draaien wat ze willen. Dat geeft het station een uniek geluid met ruimte voor bekende én onbekende diskjockeys. Zolang het motto maar is: geen playlist, maar passie.

14 Comments

 1. Ik denk dat inmiddels de tijd rijp is voor Veronica op tv en radio met vooral retro programma’s. Persoonlijk zou ik het geweldig vinden om die warmte en betrokkenheid te (her)beleven zoals die als zee-zender en publieke omroep was.

  • @opa fladder Helemaal mee eens! Of zo’n soort zender met radio en streamingdienst vertaald naar deze tijd. Heel dom dat Talpa dat niet allang gedaan heeft en maar de naam SBS6 is blijven voeren de afgelopen jaren.

 2. Tot niet zo heel lang geleden had Kees Baars nog een radioprogramma met Countdown Café op NH Radio, wekelijks vanuit de Q-Factory in Amsterdam, niet live uitgezonden, maar wel met oude en nieuwe bands. Ouwe programma’s terugbrengen is best leuk, maar doe dat in n podcast, of zet op n website, maar niet op de radio, zonde van de zendtijd, radio is er voor live en voor dingen van nu.

  Het zou leuker zijn als Radio Veronica Kees Baars weer zoiets laat maken en dan echt live, zoals het Muziekcafé op Radio 2, maar waarschijnlijk, money, money, money … Tja dan maar een Top Streaming 1500, dat kost niks, maar trekt dat zoveel luisteraars? Gaap.

  • Ze hebben bij Veronica nu SoundsZ Live op vrijdagavond wat een soort van Countdown Café moet zijn. Dacht even dat er spraken was dat Kees ook naar Veronica zou gaan toen Stenders daar begon maar dat is er nooit van gekomen helaas.

   • Inderdaad ja, ik heb het zelfs een keer horen aankondigen. Ik ga vrijdag luisteren. Het zal natuurlijk een soort van gesponsord programma zijn van het blad Soundz van Jean-Paul Heck, daarom zal die het ook (mede)presenteren. Even verder gekeken, Weet iemand hoe het met Juke staat en al die muziekpodcasts zoals van oa Leo Blokhuis en Rob Stenders? Ter ziele allemaal? Ik zie ook dat na 10 afleveringen de podcast Off the record van Beelen, Smits & Coolen al is gesneefd. Op de een of andere manier werkt dat allemaal niet voor popmuziek. Toch gewoon wat meer achtergrond en achterklap live op de radio zelf proberen?

    • Die podcast’s die werken wel maar het mag allemaal niets kosten. Dit ligt overigens vaak niet aan de makers van de podcast zelf.

     Er was bij de overstap van Stenders even sprake dat Leo Blokhuis ook zou overstappen naar Veronica. Dit kon je afleiden dat ten tijde van de overstap van Stenders Leo in het programma De Verrukkelijke 15 aangaf even niet te weten wat er met de lijst en het programma zou gebeuren en waar hij te horen zou zijn. Uiteindelijk is Blokhuis dus niet overgestapt naar Veronica. Waardoor het waarschijnlijk niet mogelijk was de andere werkzaamheden buiten radio tussen Stenders & Blokhuis voort te zetten. Dit omdat de NPO en/of Talpa dit niet toelaat. Jammer wel eigenlijk. Aan de andere kant zou het weee jammer zijn dat als Leo Blokhuis alsnog Stenders achterna gaat naar Veronica hij niet meer kan meewerken aan De TOP 2000 en De Nacht van de Popmuziek.

     Het zou leuk zijn als de NPO vaker een nacht van de (pop) muziek met Matthijs en Leo maakt. En dan ook echt de hele nacht en niet tot 2.00u

     • Ik heb even gekeken, maar volgens mij zijn even geleden de podcasts van Blokhuis en Stenders bij Juke gestopt, ik kan eerlijk gezegd geen andere reden bedenken dat er te weinig luisteraars waren. En er is nooit sprake geweest dat Leo naar Veronica zou gaan, hij zou zo´n overstap ook nooit willen maken. Wel kwam ik er pas achter dat al wat jaren geleden Leo Blokhuis van de VPRO naar BNNVARA is gegaan. En volgens mij is t dan de tweede keer sinds de jaren 90 dat de VPRO geen programma´s meer maakt op Radio 2, iets wat ik juist heel graag zou zien, zou willen horen. Gooi dan om te beginnen die haatzaaiers van Powned in de nacht op de keien, ik kan even niet op de namen van dat duo komen en dan vervangen door wat echt ´anarchistische radio´ zoals Stefan Stasse dat vreselijke non-programma na middernacht nu noemt in een jingle. Proest en wat lopen er toch veel mensen in Hilversum rond zonder ruggengraat. Dat beweegt makkelijk en is handiger bij het dansen en geld in je portemonnee stoppen …

 3. Dat “Geen playlist maar passie” klinkt als hartstochtelijk Chinees koken bij een Italiaan… “omdat de kok daar zin an heeft.”

  Nostalgie is leuk maar de tijden zijn anders. Er is geen Alfred Lagarde meer. Kees Baars zal nu iets ouder zijn dan op de foto?

  Maar leuk voor Baarsfans dat hij weer on air is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*