Commissariaat voor de Media overweegt onderzoek naar VPRO-documentaire over Sigrid Kaag

Het Commissariaat voor de Media constateert dat maatschappelijke onrust is ontstaan over mogelijke politieke beïnvloeding van (publieke) media.

Het gaat hier om mogelijke politieke invloed op de VPRO-documentaire ‘Van Beiroet tot Binnenhof’ waarin minister Kaag centraal staat. Eerder werden vragen gesteld over de BNNVARA-documentaire over Jesse Klaver, het interview op NPO Radio 1 van Jort Kelder met premier Mark Rutte en de veelvuldige aanwezigheid van ministers Ollongren en Kaag in het programma M. Daarbij werd gesignaleerd dat het televisiebedrijf van de partner van minister Ollongren opinie- en satirische programma’s produceert voor de publieke omroep, waaronder het programma M.

Op grond van de Mediawet bepalen publieke omroepen zelf de vorm en inhoud van hun media-aanbod. Het media-aanbod moet onder meer tot stand komen zonder overheidsinvloeden. Redacties werken dit uit in een redactiestatuut. Het Commissariaat ziet daarop toe. Het Commissariaat heeft over deze kwestie vandaag contact gehad met zowel de VPRO als de NPO en overweegt een onderzoek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*