40UP Radio zoekt nieuwe eigenaar

Door het gebrek aan sponsoren zag de eigenaar Harry de Winter, die jaarlijks een ton in de zender stopte, vorig jaar geen toekomst meer in de zender. 31 December 2020 zou daarom de laatste uitzenddag van 40UP Radio zijn. Niet veel later werd bekend dat het station toch zou blijven bestaan. Dit was voor korte duur, want het station staat wederom te koop.

Bram van Splunteren meldt via social media vandaag: ‘Sponsor, koper, mecenas voor uniek radiostation. Nadat een deal met Jan ’t Hoen van de Q Factory op het laatste moment is afgeketst is dit prachtige station op zoek naar een nieuwe eigenaar/sponsor.’

Het station is bekend om programma’s van van oa Ton Lathouwers, Jan Emous, Vincent Bijlo, Mart Smeets, Johan Derksen, Leo van der Goot, Robert ten Brink, Ton Lathouwers en Marc Stakenburg.

5 Comments

 1. Misschien iets voor Johan Derksen?
  De zender is veel te weinig zichtbaar.
  Ik denk dat een hoop mensen dit leuk zouden vinden maar ze weten niet van het bestaan af. Misschien ook podcasts toevoegen en samenwerking zoeken met anderen.

  • Johan heeft al een eigen zender. Of hij moet twee kanalen gaan beheren, waarbij 40Up de commerciëlere kant belicht.

 2. Grolloo Radio doet het uitstekend en het goede antwoord op 40UP Radio. Vond het toch wat te commercieel klinken qua muziek met name tijdens de nonstopuren. De gepresenteerde programma’s daar zaten/zitten nog wel wel leuke dingen tussen maar het gaat echt alle kanten op hè. Grolloo Radio heeft gewoon een heel duidelijk muziekbeleid blues, Americana en veel 60’s met veel aandacht voor de nederbeat/pop uit die jaren. Toch uniek in dit land.

 3. Jammer, jammer, jammer dat dit station stopt. Ik heb er veel nieuwe muziek ontdekt. De programmamakers van dit station steken met kop en schouders uit boven de pulp die dagelijks over ons uitgestort wordt via al die strakke formats op de commerciele zenders en NPO.
  Bedankt Beatrice van der Poel, Marc Stakenburg, Jan Donkers, Abel de Lange, Jan Emous, Ingrid Bosch en Marijn Ooijman, Thomas Verbogt, Fay Lovsky, Bram van Splunteren, etc. voor de vele, vele uren luisterplezier die ik van jullie programma’s beleefd heb!
  Is er nu niemand die dit station of in ieder geval al deze programmamakers een platform kan bieden?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*