Comedyprijs voor Edwin Evers

Dj Edwin Evers heeft de André van Duin Comedy Award 2018 gewonnen. Hij kreeg de prijs dinsdag van naamgever André van Duin in de uitzending van De Wereld Draait Door. De prijs bestaat uit een beeldje en 12.500 euro. Het is de tweede keer dat de Comedy Award wordt uitgereikt. De eerste ging naar cabaretier Jochem Myjer.

De jury roemt Evers als een veelzijdig comedytalent, van wie zijn ochtendshow Evers Staat Op op Radio 538 “in korte tijd uitgroeide tot een instituut. Ook ernstige onderwerpen schuwt hij niet en hij treft daarbij steevast de juiste toon. Zijn imitaties zijn uitzonderlijk en levensecht waarbij hij op razend knappe wijze gebruik maakt van de techniek. Mede dankzij hem is het radiolandschap voorgoed veranderd.”

Evers kreeg voor zijn programma ook al de Gouden Radio Ring, de Marconi Oeuvre Award en een Gouden Harp. Tevens werd hij dit jaar bemoemd tot Ridder in de Orde vam Oranje Nassau. Hij stopt aan het einde van dit jaar met zijn radioprogramma. De laatste uitzending is op 21 december.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*