Column Peter van der Vorst: ‘Lucille is niet pointless, maar priceless!’

Waar een wil is, is een weg! Dat gezegde slaat volledig op Lucille Werner.

Terwijl het grootste deel van Hilversum de afgelopen maanden op vakantie was, was er één vrouw deze zomer keihard aan het werk:Lucille Werner. Haar quiz Pointless is momenteel te zien op het tijdstip van DWDD en scoort zelfs op bloedhete dagen nog hartstikke goed.

Wat bijzonder is, is dat Lucille er zélf voor gezorgd heeft dat het populaire spelletje van de BBC nu in Nederland wordt uitgezonden. Ze overtuigde Avrotros en producent Endemol ervan om het op de buis te brengen – en die daadkracht is kenmerkend voor Lucille. Ik kan het weten want ik ben al ruim 20 jaar met haar bevriend.

We leerden elkaar kennen bij het programma Showtime, waar we allebei in de redactie zaten, en toen al was duidelijk dat Lucille méér wilde. Ze wilde niet alleen achter, maar ook vóór de schermen aan de slag.

Ze wist uiteindelijk, ondanks alle flauwe ­grappen die erover werden gemaakt, haar ­handicap tot haar sterkte punt te maken en groeide uit tot een volwaardig presentatrice. Daarnaast richtte ze haar eigen foundation op waarmee ze de beeldvorming rond ­mensen met een handicap positief probeert te beïnvloeden.

Kortom, Lucille is er het bewijs van dat als je ­iets écht wil, het ook écht kan. Voor mij is ze als collega en vriendin daarom zeker niet pointless, maar vooral priceless!

Deze column verscheen eerder op 16 augustus 2015 in Televizier en is online terug te lezen.
Lees meer columns van Peter van der Vorst op Televizier.nl/columns
Herpublicatie op Spreekbuis.nl, na toestemming van Peter van der Vorst

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*