Column Erik de Zwart: ‘Paul Weller speelt lekker door’

Tijdens de 80’s Top 750 op Radio Veronica hoorde ik weer eens Shout to the Top van The Style Council.Zanger Paul Weller is een van de markantste figuren in de popmuziek die ik heb mogen ontmoeten. Met een uitgesproken mening, die hij natuurlijk weleens heeft moeten bijstellen. Als zoon van een taxichauffeur, die ook nog eens amateurbokser was, leer je de klappen van het leven uit te delen, maar ook op te vangen. 

Begonnen in de punkband The Jam moest hij natuurlijk overal wel iets van vinden. Zo had hij een enorme hekel aan oudere muzikanten. Hij wilde dat zelf ook niet zijn en stopte dan ook op het toppunt met The Jam. Toen hij in 1983 naar ons land kwam om zijn nieuwe band The Style Council te promoten, kon ik hem interviewen. 
 
Ik had al wat ervaring met punkers en was op mijn hoede. Paul Weller nam het interview meteen over en stelde dat mensen als
Mick Jagger per direct moesten stoppen met muziek maken en dat ze definitief met pensioen dienden te gaan. Gelukkig is dat allemaal niet gebeurd en speelt Paul ook lekker door! Op 9 april in Paradiso en eind juni bij Parkpop. Wedden dat-ie gewoon ouwelullenliedjes als Town Called Malice gaat spelen? Kwam-ie mee tot nummer 7 in 1982.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*