Column Erik de Zwart: ‘Mijn favoriete Top 40-hit aller tijden’

Het Hitdossier is een verzamelwerk van en over vijftig jaar Top 40. Ruim twintig vrijwilligers spannen zich al enkele jaren in om onze website top40.nl te vullen met informatie over de artiesten, de originele platenhoesjes, songteksten en ze hielden nog tijd over om dit mooie jubileumboek te schrijven.

Alle singles die ooit in de Tipparade of de Top 40 hebben gestaan, kun je erin terugvinden. Dat zijn er meer dan 22.500! Bij de introductie van dit nieuwe Hitdossier in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum stond Adje Bouman van 192TV ineens voor mijn neus met een camera en microfoon. Naast vele andere journalisten maakte hij ook een verslag van deze kleine happening. Hij interviewde de oud-presentatoren Jan van Veen, Lex Harding, Ferry Maat en natuurlijk de huidige Mister Top 40: Jeroen Nieuwenhuize.

Ook ik moest er aan geloven en Ad probeerde mij op speelse wijze mijn favoriete Top 40-hit aller tijden te ontfutselen. Nu heb ik veel nummers die ik fantastisch vind, maar Ad sprak mij terecht aan op een ‘one hit wonder’, een eendagsvlieg, die altijd in mijn jaarlijstjes voorkomt: Tinseltown in the Rain van de Schotse band The Blue Nile. Ze bereikten er nummer 28 mee in 1984.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*