Column Erik de Zwart: ‘Het jubileum van de énige, échte Nederlandse Top 40 prachtig gevierd

We gaan alweer richting het einde van het jaar en dan is het gebruikelijk om de balans op te maken. Het jubileum van de énige, échte Nederlandse Top 40 is prachtig gevierd! Het begon met een feestje op 2 januari in het Hilversumse Gooiland.

Vrienden van de hitlijst kwamen samen om het glas te heffen. Er werden veel herinneringen opgehaald. Bedenker Willem van Kooten, alias Joost den Draaijer, was er. En ook Jan ‘Candlelight’ van Veen, Ferry Maat, Wessel van Diepen, Jeroen Nieuwenhuize en ik, zei de gek, waren aanwezig. Lex Harding was met vakantie. Het internetstation Top 40 Radio werd gestart. Ook werd er een boek uitgeven: 50 jaar Top 40 door Martijn van Stuyvenberg, met interviews en anekdotes van de Nederlandse artiesten die in de lijst hebben gestaan.

Er kwam een speciale Top 40-postzegel op de markt. En het traditionele Hitdossier, dit keer met een mooie harde kaft, lag in de boekhandel. Tenslotte het grote feest 50 jaar Top 40 in Ahoy. Nederlandse artiesten vertolkten niet alleen hun eigen hits, maar ook die van anderen. Waylon had groot succes met zijn uitvoering van Mama van Genesis, nummer 7 in 1983. Daar moet-ie wat mee gaan doen!

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*