Column Erik de Zwart: ‘Ivo Niehe door Roger Moore fijntjes op zijn plaats gezet’

In november gaat de vierentwintigste rolprent van James Bond draaien: Spectre. Miss Moneypenny, M, Q, de oude Aston Martin DB5 (die werd vernietigd in Skyfall) en de nieuwe DB10, die weer net iets meer kan dan alle voorgaande Bond-auto’s: het zit er allemaal in.

De eerste Bond-première waar ik bij was, dateert van heel wat jaren terug. A View To a Kill, met Roger Moore en Grace Jones als assistente van boef Christopher Walken, ging in 1985 in première. Kosten noch moeite werden gespaard: Moore was er zelfs bij! Een van de elementen uit de reekswaar ik ontzettend van hou, is de droge, Engelse humor. Vooral Moore kan een fantastisch arrogante gentleman neerzetten. En dat deed hij ook bij die première.

Ivo Niehe was gevraagd om een kort interview te hebben met 007. In een poging er een soort TV Show van te maken, werd hij door de acteur fijntjes op zijn plaats gezet. Ivo stelde een vraag waar Moore geen zin in had en die gaf dus een onzinnig antwoord. Toen Niehe vroeg waarom hij geen fatsoenlijk antwoord kreeg, antwoordde Moore doodleuk: ‘Waarom stel je dan ook geen fatsoenlijke vraag?’ Boem. Duran Duran kwam tot nummer 3 in 1985 met A View To a Kill.
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*