Column Erik de Zwart: ‘In Volendammer kostuum in de etalage’

Het is vakantietijd en dan besluit er altijd wel een grappenmaker uit je vriendenkring om een toeristisch plekje in eigen land op te zoeken.
Ik heb het al eerder vermeld: dankzij Veronica heb ik zo’n beetje al die plekjes in ons land meermalen bezocht. Van de hunebedden in Drenthe tot de historische ­binnenstad van Middelburg, van de Brandaris op Terschelling tot de mergel­grotten in Valkenburg: been there, done that! Leuker wordt het natuurlijk als daar een blijvend bewijs van is. Dat hebben ze in Volendam natuurlijk het allerbeste begrepen.

Daar kom je niet weg voordat er een foto van je is genomen in klederdracht. En dus kreeg ik een vage foto toegestuurd via de social media van mijzelf van die ‘vage’ kennis, in Volendammer outfit, die ergens in een etalage pronkt. Dat is nu een échte klantenbinder: je komt er nooit meer van af. Nog zo een: waar komt de naam ‘palingsound’ vandaan? Om de Volendamse artiesten een beetje onder de aandacht te brengen van de Hilversumse dj’s nam de onlangs overleden artiestenmanager Jaap Buys altijd gerookte paling mee naar de radiozenders. Dat werkte, voor onder andere de legendarische groep The Cats. Een van hun mooie tranentrekkers was Lea, nummer 1 in 1968.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*